27 / 04 / 2024

Nişantaşı Üniversitesi yeni yatırımlarla büyüyor!

 Nişantaşı Üniversitesi yeni yatırımlarla büyüyor!

Kağıthane Sadabad bölgesinde Türkiye'nin ilk organik kampüsünü kurduklarını belirten üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, "40 dönümlük arazide dev bir yatırım yaptık. Kampüste doğaya duyarlı yapılanmaya büyük önem verdik" dedi...



Nişantaşı Üniversitesi yeni yatırımlarla büyüyor. Kağıthane Sadabad bölgesinde Türkiye'nin ilk organik kampüsünü kurduklarını belirten üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, "40 dönümlük arazide dev bir yatırım yaptık. Kampüste doğaya duyarlı yapılanmaya büyük önem verdik" dedi.


Şehrin ve hayatın içinde üniversite hedefiyle yola çıkan ve kısa sürede adını duyuran Nişantaşı Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılını yeni kampüsü ile karşılayacak. Osmanbey ve Bayrampaşa gibi lokasyonlarda ulaşım kolaylığı açısından öğrencisine avantajlar sağlayan üniversite, yeni yatırım bölgesi olarak Kağıthane Sadabad'ı seçti. Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, burada Türkiye'nin ilk organik kampüsünü kurduklarını söyledi. Uysal, "40 dönümlük arazi içinde dev bir tesis kurduk. İçinde amfiler, uygulama laboratuvarları ve akıllı sınıflar bulunuyor. Yatırımı yaparken, teknolojik alt yapı kadar doğaya duyarlı olmasına da büyük önem verdik" dedi. 


EĞİTİMDE GELENEK ÖNEMLİ 

Eğitimde geleneğin çok önemli olduğunu vurgulayan Uysal, "Babam Doç. Dr. Cevdet Uysal Çukurova Üniversitesi'nin kurucularından. Biz aileden gelen birikim ve inancımızı iş hayatındaki 25 yıllık tecrübemizle birleştirerek bu yola çıktık" diye konuştu. Gençlerin hedeflerine ulaşması için eğitimin yaşamla uyumlu olmasına dikkat ettiklerini belirten Uysal, şunları anlattı: "Yaşamla içiçe geçmiş bir eğitim günümüzde her zamankinden daha değerli. Teorik birikim ve deneysel ortamlar kadar yaşamın içinde öğrenmek gençleri daha cesur, bilinçli ve birikimli kılacak." 


24 SAAT YAŞAYAN ÜNİVERSİTE

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, toplumun her alanında lider olacak gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Alkin, "Türk üniversiteleri içerisinde, en yüksek iş deneyimiyle mezun veren kurum olmak hedeflerimiz arasında ilk sırada. Bu amaçla 24 saat yaşayan bir üniversite modeli geliştirdik" dedi. 


YÜZDE 75'E VARAN ORANDA BURS VERİYOR

Levent Uysal, iş dünyasıyla köklü işbirlikleri geliştirdiklerini belirterek, ortak müfredat oluşturduklarını söyledi. Uysal, "Bu durum iş dünyası için de büyük avantaj oluşturuyor. Her sektöre ihtiyacı doğrultusunda kaliteli insan kaynağı sağlıyoruz" dedi. Eğitimin kalitesi kadar ulaşılabilirliğinin de önemli olduğunu vurgulayan Uysal, lisans ve ön lisans programlarında kontenjanın 3'te 2'sine yüzde 75'e kadar burs verdiklerini ifade etti. Uysal, "İyi eğitimi belli bir kesim öğrenciyle sınırlandırmadan herkesin uluşmasını hedefliyoruz" diye konuştu.



Yaşar Özay/ Sabah Gazetesi