19 / 04 / 2024

Kızıltepe Güçlü Köyü Muhtarı okul yapımı için arsasını hibe etti!

 Kızıltepe Güçlü Köyü Muhtarı okul yapımı için arsasını hibe etti!

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Güçlü köyü yaklaşık bir sene önce mezradan köy statüsüne geçti. Köyün ilk muhtarı seçilen Batırhan, kendine ait iki dönümlük araziyi okul yapımı için Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe etti...




Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Güçlü köyü Muhtarı İbrahim Batırhan, seçildikten sonra ilk icraat olarak köye okul yaptırdı.


Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Güçlü köyü yaklaşık bir sene önce mezradan köy statüsüne geçti. Köyün ilk muhtarı seçilen Batırhan, kendine ait iki dönümlük araziyi okul yapımı için Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe etti. 7 ay önce yapımına başlayan okul, bitme aşamasına geldi. Okul olmadığı için kışın kar ve yağmurda yazın ise sıcak havada yaklaşık bir kilometre yol katedip komşu köye gitmek zorunda kalan öğrenciler, artık kendi köylerinde yapılan okulda eğitim göreceklerinin sevincini yaşıyor.


Arazisini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe ettiğini belirten muhtar Batırhan, "Yüzyıllık tarihi olan köyümüzde ne muhtarlık ne de okul vardı. Bundan bir sene önce muhtarlığımız oldu ben de köyün ilk muhtarı seçildim. İlk icraatım yaklaşık kırk öğrencisi olan köyümüzde okul yaptım. 2 dönümlük arazimi Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladım. 7 aydır okulun inşasına başlandı. Şu an bitme aşamasında, kalan eksiklikler bittiği zaman teslim alacağız. Bağışladığım arazi dedemden babama babamdan ise bana kalmıştı. Onlar vefat etmiş ama onların ismini bu okulda yaşatacağım" dedi.


Köy sakinlerinden Fethiye Batırhan ise çocuklarını okumaları için yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki köye götürmek zorunda kaldıklarını söyledi. Fethiye Batırhan, "Köyümüzde okulun olması çok güzel bir şey artık çocuklarımız kendi okullarında okuyacak hem bizim hemde çocuklarımız için çok güzel bir şey" diye konuştu.


Köylerinde okul yapıldığı için çok sevinçli oldukları belirten Emel Batırhan da, "Eskiden bizim köyde ne muhtarlık ne de okul vardı. Köyde muhtarlık olduktan sonra ve köyümüzün ilk muhtarı okul için kendi arazisinden iki dönüm bağışta bulundu. Köyümüzde okul yapıldığı için sevinçliyiz artık çocuklarımız komşu köye gitme mecburiyetinde kalmayacaklar. Çok memnunuz köyümüzde okul yaptığı için Muhtarımızdan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.


Öğrenciler ise, "Okulumuzun sabırsızlıkla açılmasını bekliyoruz. Çok sevinçliyiz böyle güzel bir okulun köyümüzde yapıldığı için emeği geçen tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Kırıkhan Olay