20 / 04 / 2024

Bilfen İngiltere'de Türk okulları açıyor!

Bilfen İngiltere'de Türk okulları açıyor!

Eğitimin en önemli markalarından Bilfen okulları Londra’da ortaokul ve lise açıyor. İngiltere’deki ilk Türk lisesi olma özelliğini de taşıyacak okullarla Avrupa’da da büyük bir marka haline gelmek hedefleniyor


Eğitimin en önemli markalarından Bilfen okulları Londra’da ortaokul ve lise açıyor. İngiltere’deki ilk Türk lisesi olma özelliğini de taşıyacak okullarla Avrupa’da da büyük bir marka haline gelmek hedefleniyor


Bilfen Eğitim Kurumları İngiltere'de Türk bayrağı dalgalandırmaya hazırlanıyor. Kurum Londra'da ortaokul ve lise açacak. Yurtdışına açılmayı çok önceden öngördüklerini anlatan Bilfen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatih Öztürk "Dünyanın da kabul ettiği bir eğitim modelimiz var. Çok önceden biz dünyayı gezer incelerdik. Alıntılar yapardık. Artık dünyadaki okullar Türkiye'ye geliyor. Hayalimiz yurtdışında açılacak ilk okulumuzun İngiltere, Londra menşeili olması. Bu yönde ciddi çalışmalarımız var, şirketimizi kurduk. Şu anda da alternatif projelerimiz var. İlk başta ortaokul ve lise olarak açacağız. Öğrenci kapasitesinin maksimum yüzde 25'ini Türk öğrenciler oluşturacak. Somut adımı attık" dedi. SABAH'a konuşan Öztürk yeni projelerini, sınavlarda elde ettikleri başarılarının sırlarını ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından eğitimin nasıl şekilleneceğini şöyle anlattı:

 ÖĞRENME STİLİ BAŞARI GETİRDİ: Çok kısaca beyinde bir sağ bir de sol lob var. Sağ lopta çocuk işiterek, sol lopta dokunarak öğreniyor. Kurulduğumuz ilk yıllarda öğrencilerimizi nasıl öğreniyor diye testten geçirmeye başladık. Öğretmenlere de nasıl öğretiyor diye testler yaptık. Sağ loba göre işiterek öğrenen öğrenciyi sağ loba göre işiterek öğreten öğretmenle bir araya getirdik. Bir anda da başarımız tavan yaptı.

 REHBERLİKTE 9 TİP MİZAÇ: Sistem bu yıl başladı. Kademeli olarak testleri var. Bu testler çocuklar ve aileler üzerinde uygulanıyor. 1'den 9' a kadar mizaç tipleri var. Bu testlerle çocuğun hangi tipte olduğunu öğreniyoruz. Bu tiplerin zayıf ve güçlü yönleri var. Güçlü yön nasıl dengelenir? Zayıf yön nasıl geliştirilir? Bu detaylara bakıyoruz.


YENİ BİR MARKA


 ORTA KESİM İÇİN BİLNET: Orta segmente hitap etmek için yeni bir marka lanse edeceğiz. Amacımız bu segmente hitap eden rakiplerden daha iyi eğitim öğretim olanağı sağlayan bir okul yaratmak. Bunun için de BİLNET okullarınıoluşturduk. 2017-2018 eğitim yılında açılacak.

 7/24 DENETİM: BİLNET için temsilcilik de vereceğiz. Ama markayı verip kenara çekilmeyeceğiz. Hizmet içi eğitimlerde, personel alımında her şeyin içinde olacağız. İşini düzgün yapmayanlardan markayı geri alacağız. Kendi teftiş birimimiz olacak. En önemli kriterimiz markayı vereceğimiz kişilerin eğitim kökenli olması. Kendisine alternatif bir sektör yaratması için markayı vermeyeceğiz.


MIDWOOD SİNEMA MERKEZİNE KAMPUS


Bilfen Türkiye'yi Avrupa'nın sinema merkez üssü yapacak "Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi" dahilinde de yeni okullarını hayata geçiriyor. Temeli Büyükçekmece'de atılan, bölgeyi ulusal ve uluslararası anlamda zirveye taşıyacak projede Bilfen, anaokulundan lisesine kadar tüm kademelerde eğitim sunacağı kampusuyla yerini alacak. Öztürk, "O bölgenin ihtiyacı olan eğitim yatırımını üstlendik. 50 milyon TL tutarında bir yatırım öngörüyoruz" dedi.


15 TEMMUZ MİLADIMIZ OLDU


 EĞİTİM FARKLI OLACAK: 15 Temmuz'da Türkiye senelerce içinde yaşadığı tehlikenin acı yüzüyle karşılaştı. Binlerce ayrı isimle eğitim kurumları açmışlar. Çok farklı markalarla sektöre girmişler. Hepsinin aynı yere vardığını da tespit edemiyorsunuz. Kamuoyu da tespit edemiyor. 15 Temmuz bizim için miladi takvim. Bundan sonra her şeyin olumlu yönde farklı olacağını düşünüyoruz.

 ÖZEL OKULA BAKIŞ DEĞİŞTİ: Bundan 20 yıl önceki hükümetler özel okulları rakip olarak görüyorlardı. Hâlbuki ne kadar çok insan çocuğunu özel okula gönderirse devletin öğrenci başına düşen harcama gideri yüzde olarak daha da yükselecek. Devletin verdiği eğitim daha iyi bir boyutta olacak. Bugünkü hükümetimiz de bu görüşle şu anda özel okulların önünü açtı.


Sabah



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler