19 / 04 / 2024

Ayrancılar İmam Hatip Ortaokulu'nda sona yaklaşıldı!

Ayrancılar İmam Hatip Ortaokulu'nda sona yaklaşıldı!

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında temeli atılan Ayrancılar İmam Hatip Ortaokulu'nun binası hızla yükseliyor. Tüzemenler İnşaat tarafından yapılan binanın 3 ay içinde teslim edilmesi planlanıyor. Bina biter bitmez eğitim öğretime kazandırılacak.


KABA İNŞAATI BİTTİ: Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Tüzemenler İnşaat tarafından temeli atılarak yapılmaya başlanan okul, 24 derslikli. Oldukça hızlı bir şekilde ilerleyen inşaatın kaba inşaatının sonuna gelindi. 


AYRANCILAR'DA bina problemi yaşayan İmam Hatip Ortaokulu için yapılmaya başlanan bina hızla yükseliyor. 400'e yakın öğrencisi bulunan İmam Hatip Ortaokulu'nun binası olmadığı için Ayrancılar Belediyesi'nin eski hizmet binası tahsil edilmişti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ile dönemin Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Milletvekili Atilla Kaya'nın destekleri ile yatırım programına alınan okul binası hızla yükseliyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Tüzemenler İnşaat tarafından temeli atılarak yapılmaya başlanan okul, 24 derslikli. Oldukça hızlı bir şekilde ilerleyen inşaatın kaba inşaatının sonuna gelindi. Binanın Nisan ayında bitirilmesi planlanıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binayı teslim aldıktan sonra kısa sürede eğitim öğretime hazır hale getirip yeni 

binaya geçmeyi hedefliyor. İmam Hatip Ortaokulu binasının bulunduğu alana bir de İmam Hatip Lisesi yapılacak. 



TAŞINMA İŞLEMİ HEMEN GERÇEKLEŞECEK 

24 derslikli binanın kaba inşaatında sona gelindi. Sınıfların boyama işlemi devam ederken, binanın dış cephesi de mantolama yöntemi ile kaplanacak. Modern bir yapıya sahip olacak olan Ayrancılar İmam Hatip ortaokulu için gerekli teçhizatın alınması için de gerekli çalışmalar yürütülüyor. Ekiplerin hummalı çalışmaları sonrası ortaya çıkartılacak binaya kısa süre sonra taşınılacak. Bina problemi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri yeni okullarına geçtiklerinde rahat bir nefes alacak. İnşaatın dış cephe kaplaması yapılırken bir yandan da çevre düzenlemesi işine geçilecek. 



FİZİKİ YETERSİZLİK BİTECEK 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe genelinde yaşanan okul binası problemini çözmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılmaya devam edilen binalar ile eğitimdeki problemler büyük ölçüde gideriliyor. TorbalI'da Ege Koop. Sitesi yanında yer alan alana İlkokul ve anaokulu yapılacak. Özbey Mahallesi'nde de yetersiz gelen okula ek bina inşaatı başlatıldı. 16 derslikli olacak ek bina mahallenin fiziki yetersizliği uzun yıllar gidermiş olacak. Yeni yapılacak olan binaların birçoğunun başladığını ve diğerlerinin de proje aşamasında olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yatırımlara tüm hızıyla devam edildiğini belirttiler. 



Büyük Torbalı Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler