29 / 04 / 2024

Edremit'te kurulan seyyar baz istasyonuna halktan tepki!

 Edremit'te kurulan seyyar baz istasyonuna halktan tepki!

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesine kurulan seyyar baz istasyonuna, çevrede oturanlar tepki gösterdi


Çamlıbel köyünde belediye arazisine yerleştirilen istasyona "gecekondu baz istasyonu" adını takan vatandaşlar, kaldırılmasını istedi.

Botanik Villaları ile Edikop ve Sönmez siteleri sakinleri, Buruncu bölgesinde deniz kenarına, üç gün önce saat 03.00'te bir TIR'la getirilip yerleştirilen seyyar istasyona karşı sert tepki verdi. Kaldırılması için 120 civarında imza toplayıp Edremit Kaymakamlığı'na müracaat ettiklerini belirten Ali Gayır, "Güre Belediyesi, firmayla altı aylık anlaşma imzalayıp kira parasını almış. Dünyada görülmemiş en büyük çevre kirliliği budur. İnsan sağlığına değer verilmiyor. Belediye başkanına sesleniyoruz, lütfen bu gecekondu gibi gece kaçak kurulan mobil baz istasyonunu buradan kaldırınız." dedi.


Almanya'nın Hamburg şehrinden yazlığına tatile geldiğini söyleyen Hediye Çekirge de, "Belediyenin, halkının sağlığını düşüneceğine parayı düşünmesini doğrusu çok yadırgadım. Almanya'da böyle şeyler olmaz. Hukuki yollara başvuracağız. Bu konuda Yargıtay kararı var. Bu mobil baz istasyonunun kaldırılmasını ve çevre sakinlerinin sağlığıyla oynanmamasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Zaman