26 / 04 / 2024

Yazar Astrid Lindgren’in kır evi 1 krona satıldı!

Yazar Astrid Lindgren’in kır evi 1 krona satıldı!

Yazar Astrid Lindgren’in kültür merkezine dönüştürülen kır evi 1 krona satıldı.Kültür merkezinin yeni sahibi, kırevinin 15 milyon kron tutarındaki borçlarını da ödeyecek.


  Çocuk edebiyatının dünyada önde gelen isimlerinden Yazar Astrid Lindgren’in kültür merkezine dönüştürülen kır evi satıldı.



Ünlü yazarın doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği kır evi 30 milyon kron harcanarak bir kültür merkezine dönüştürülmüştü. 2007 yılında İsveç Veliaht Prensesi Victoria tarafından açılışı yapılan kültür merkezinde bir kütüphane, kafeterya, sergi ve sinema salonu bulunuyor.


Belediyenin kurduğu bir şirket tarafından işletilen kırevinin hisseleri Astrid Lindgren’in akrabalarına ait bir şirkete 1 krona satıldı. Kültür merkezinin yeni sahibi, kırevinin 15 milyon kron tutarındaki borçlarını da ödeyecek. 


Kırevinin satışını yerel bir gazeteye değerlendiren Vimmerby Belediye Başkanı Tomas Petersson, kırevini belediyeden daha iyi işletecek şirketler olduğunu ve belediyelerin asli görevleri olan halka hizmetle uğraşması gerektiğini söyledi.


SAĞCI PARTİLER VE SOSYAL DEMOKRATLAR UZLAŞTI


Muhafazakar Parti Üyesi Petersson, kırevinin satışının belediyenin bu güne gerçekleştirdiği en iyi satış olduğunu öne sürerken Sosyal Demokrat İşçi Partisi yöneticileri de, satışın en uygun çözüm olduğunu, satışın belediyenin kır eviyle ilişkisinin tamamen kesileceği anlamına gelmediğini ve belediyenin şirket yönetimine bir üye verme hakkı olduğunu söyledi.


Sağcı partiler ve sosyal demokratların satış için uzlaşmalarına tepki gösteren Sol Parti Belediye Meclis üyeleri ise satış kararının alındığı belediye meclis toplantısına protesto amacıyla katılmadı. 


YAZARA VERİLEN SÖZ TUTULMADI


Satışla beraber kırevininin olduğu arazideki ağaçlık alan,  papazevi ve Kohagen (inek otlağı) olarak adlandırılan tarım yapılan topraklar da şirkete devredildi. Lindgren hayatta iken belediye yönetiminden Kohagen’e dokunulmaması sözünü almıştı.


Verdiği söze rağmen belediye yönetimi Kohagen adı verilen tarımın yapıldığı alanı şirkete sattı. 


Şirketin yeni sahibi olan Astrid Lindgren’in Dünyası yöneticileri, kırevini geliştireceklerini ve sadece İsveçliler için değil yurt dışından gelen turistler için de bir cazibe merkezine dönüştüreceklerini iddia ettiler.


2002 yılında yaşamını yitiren Lindgren’in Stockholm il merkezindeki 60 yıl yaşadığı dairesi 2015 yılında müzeye dönüştürülmüştü.


 Yazar Astrid Lindgren’in kır evi 1 krona satıldı!


Evrensel