28 / 03 / 2024

Venezuela Maiquetia havalimanında yolcular 20 dolar nefes alma vergisi ödüyor!

Venezuela Maiquetia havalimanında yolcular 20 dolar nefes alma vergisi ödüyor!

Venezuela' nın en büyük havalimanı Maiquetia, talep edilen vergileri bir adım daha ileri taşıdı ve yolcuların soludukları temiz hava için de vergi ödemesi gerektiğini söyledi...



Uçakla yolculuk yapacak olanlar çeşit çeşit vergilere alışıktır. Yolcu çıkış vergisi, yakıt harcı ve sigorta bedelleri yolcuların birçok havalimanında ödemek zorunda olduğu ücretler arasında. Ancak Venezuela'nın en büyük havalimanı Maiquetia, talep edilen vergileri bir adım daha ileri taşıdı ve yolcuların soludukları temiz hava için de vergi ödemesi gerektiğini söyledi.


Artık Maiquetia havalimanından uçan yolcular 127 bolivar, yani yaklaşık 20 dolar nefes alma vergisi ödüyor.


Yapılan açıklamada, toplanan vergilerle kurulan yeni havalandırma sisteminin maliyetinin karşılanacağı belirtildi.

Maiquetia havalimanı yönetimi, yeni havalandırma sisteminde ozon kullanarak havanın termizlendiğini belirtiyor.

Venezuela Ulaştırma Bakanlığı da, "Yeni havalandırma Güney Amerika'da ilk kez Maiquetia'da kullanılıyor" dedi ve bu sistem sayesinde havalimanında bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinin ortadan kaldırıldığını ifade etti.


SOSYAL MEDYADA TEPKİ


Ancak havalimanındaki "Nefes alma vergisi" sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı.

Venezuelalı radyo programı sunucusu Daniel Martínez attığı tweette, "Şu ozon işini birisi bana anlatsın. Tuvaletlerde su yok, havalandırma çalışmıyor, havaalanında sokak köpekleri başı boş geziniyor, ama ozonumuz mu varmış?" dedi.


Başka bir Venezuelalı ise tepkisini yine Twitter'dan dile getirip polisin kullandığı gaz bombalarını kastederek, "Yakında 'güzel gaz' için de vergi toplarlar" dedi.


Sosyal medyada Venezuelalıları endişelendiren bir diğer konu ise yürürlüğe konan verginin yeni yolsuzlukların kapsını aralayacağı korkusu.


Diğerleri ise, finansal açıdan zorda olan Maiquetia havalimanı yönetiminin gelir yaratmak için çaresizlik içinde bu tür akıl almaz yöntemlere başvurduğunu düşünüyor.


Mali anlaşmazlıklar nedeniyle birçok uluslararası havayolu şirketi Maiquetia havalimanı ile artık çalışmıyor.


Akşam 




Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome