29 / 04 / 2024

Türkmenistan, 5.Türk İhraç Ürünler Fuarı’na ev sahipliği yapacak!

 Türkmenistan, 5.Türk İhraç Ürünler Fuarı’na ev sahipliği yapacak!

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 5.Türk İhraç Ürünler Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Bugün ziyaretçilere kapısını açacak olan Türk fuarının resmi açılış töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla gerçekleştirilecek...




Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 5.Türk İhraç Ürünler Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Bugün ziyaretçilere kapısını açacak olan Türk fuarının resmi açılış töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Palvan Taganov tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. 


Türkmenistan’da 2014 yılının ilk uluslararası fuarı Meridyen Fuarcılık ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa düzenleyecek. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Türkmenistan’da geleneksel olarak düzenlenen önemli bir fuara dönüştü. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek fuara, 91 Türk firması katılacak. Fuarda mobilyadan inşaat malzemelerine, ev tekstilinden gıdaya, tekstilden ev gereçlerine kadar Türk firmaları tarafından üretilen yüzlerce ürün, Türkmen pazarına tanıtılacak.


Türk Fuarı, Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme getirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a, 11-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türk İhraç Ürünleri Fuarı hakkında bilgi verildi. Berdimuhamedov, bu fuarın önde gelen Türk şirketlerinin yenilikçi tasarımları, deneyimleri ve kullandıklarını ileri teknolojilerin paylaşımı açısından önemli olduğunu söyledi. Türkmen lider, bu nedenle fuar organizasyonunun üst düzeyde yapılması konusunda ilgili birimlere talimatta bulundu. 


90'lı yıllardan sonra Türk inşaat sektörü için önemli bir pazar olan ve bu ülkenin yeniden imarında önemli yatırımlar yapan, büyük projeler gerçekleştiren Türk müteahhitleri, bu ülkede geçen sene büyük bir rekora imza atarak, 10,6 milyar dolarlık iş almıştı.


 

Kırıkhan Olay




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler