29 / 04 / 2024

TÜGİAD'ın Yunanistan temsilciliği açıldı!

 TÜGİAD'ın Yunanistan temsilciliği açıldı!

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği üyesi 11 ülkeden 300 bin girişimcinin üye olduğu JEUNE'e üye kabul edilen Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) uluslararası çalışmalarının ivmesini yükseltiyor...



Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği üyesi 11 ülkeden 300 bin girişimcinin üye olduğu JEUNE'e üye kabul edilen Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) uluslararası çalışmalarının ivmesini yükseltiyor. Yunanistan'ın Selanik kentinde Avrupa'daki temsilciliklerine bir yenisini ekleyen TÜGİAD yeni açılımlarının hazırlıklarını da sürdürüyor. Öncelikle Türk ve Yunan işadamlarının sonra da diğer bölge ülke işadamlarının işbirliğinin Ege Denizinde ve Doğu Avrupa’da kalıcı refah ve barışı getireceğini söyleyen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen; "Biz işadamıyız, gelecek için çalışırız. Beraber iş yaparak Ege denizinin iki yakasını bir araya getireceğiz."dedi.


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) hem Türkiye hem de uluslararası platformlarda çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdürürken, Yunanistan'ın Selanik kentindeki TÜGİAD Temsilciliği Türk ve Yunan işadamlarının geniş katılımıyla açıldı. Temsilcilik protokolü imza töreninde bulunan işadamları, açılış nedeniyle düzenlenen etkinliklere ve B2B oturumlarına katılarak işbirliği olanaklarını tartıştı. TÜGİAD’ın Yunanistan ziyareti kapsamında aynı zamanda, TÜGİAD ile Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.


TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD’ın yeni temsilciliğiyle ilgili olarak, “Avrupa’daki ağımızı genişletmek hedefiyle Yunanistan’da temsilcilik açmaya karar verdik ve şehri de Atatürk’ün emaneti olduğu için Selanik olarak seçtik” dedi. Türkiye'de seçimler ve siyasi çekişmelerden dolayı herkesi gerginleştiren bir gündem yaşandığını dile getiren Yücelen, şunları söyledi:


"Biz işadamıyız, gelecek için çalışırız. Beraber iş yaparak Ege denizinin iki yakasını bir araya getireceğiz. Komşumuz Yunanistan’ı bu dönemde ziyaret etmenin bizim için pek çok anlamı var. Öncelikle, şu anda AB dönem başkanlığını yürüten komşumuzun Türkiye’nin AB perspektifinin korunması konusundaki olumlu yaklaşımı bizim için çok önemli. Yanı sıra, Yunanistan’ın AB dönem başkanlığı önceliklerinden biri , büyüme ve yeni iş imkanları oluşturma... Dolayısıyla, Türk işadamları olarak bu konuda Yunanistan’la işbirliğimiz, dönemsel olarak da oldukça anlamlı."


Yunan ekonomisinin, Avrupa'da ve Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizden güçlenerek çıkacağını dile getiren Yücelen, Türkiye'nin de 2001 krizinden daha sağlam ve istikrarlı bir ekonomi için gerekli tedbirleri alarak çıktığını anımsattı ve şunları söyledi:


"Büyük krizler büyük reformları ve fırsatları beraberinde getirir. Yunanistan’ın yatırım ve işbirliği isteğiyle Türkiye’nin ekonomik açılımlarını genişletme politikası bizleri güzel bir işbirliği noktasına getiriyor. Komşumuza, TÜGİAD’ın son dönemdeki en kalabalık heyetlerinden biriyle geldik. Ege’nin iki yakasında turizm, ulaştırma, enerji, lojistik, inşaat ve daha pek çok sektörde ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. İnanıyorum ki ülkelerimizin ekonomik ve ticari işbirliğinde, iki yakanın kardeşliği, ortak kültürü ve samimiyetiyle yoğurarak, çarpan etkisi yaratacağız. Bu ziyaretin sonuçlarını da kısa sürede görmeye başlayacağız. Krizler gelip geçer ama komşuluklar kalıcıdır. Bu dönemde kurulan ilişkiler daha değerli olur.""


TÜGİAD İzmir Şube Başkanı Musa Turan da; İzmir ve Selanik'in birbirine çok benzeyen iki kent olarak aradaki denizi aşıp işbirliğini hak ettiği seviyeye taşıyamamasından üzüntü duyduğunu belirterek; "Bundan kimseyi suçlamıyorum. Bu bizim sorumluluğumuz, bizim işimizdi. Bugüne kadar yapamadık belki ama TÜGİAD olarak enerjimizle bunu da başaracağımızı biliyorum" dedi.


TÜGİAD Yunanistan Temsilcisi Stefanos Hajimanolis de her iki ülkenin de genç işadamlarının, girişimcilik, inovasyon, dış pazarlarda işbirliği yaparak rekabet avantajı elde edebileceğini belirtti. Türkiye ve Yunanistan'ın pek çok açıdan benzediğini; insanların zaten kardeş olduğunu belirten Hajimanolis, "Siyasetçilere bırakırsak bu iş zor. Biz işadamları bu süreci karlı bir iş gibi yöneteceğiz. Aslında en karlı işimiz bu olacak. Herkes mutlu olacak, refahı ve kazandıklarımızı paylaşacağız. Bunun için Türkiye'nin AB tam üyeliği de dahil her gelişmede yanında olacağız." diye konuştu.


Yunanistan temsilciliği açılışı nedeniyle Selanik'e giden TÜGİAD üyesi işadamları, Yunanlı meslektaşlarıyla B2B oturumlarında buluşarak iş olanaklarını tartıştı ve Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ederek ulu önderi saygıyla andı.