18 / 04 / 2024

Tahran 4. Emlak Fuarı 24 Şubat'ta kapılarını açıyor!

Tahran 4. Emlak Fuarı 24 Şubat'ta kapılarını açıyor!

İran’nın en büyük organizatörlerinden Barian Omidi , Tahran Milat Kulesi Uluslararası Fuar Merkezin de 5-5A. 6. Ve 7. Hall de Gerçekleşecek olan 4.Emlak fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor.


İran’nın en büyük organizatörlerinden Barian Omidi , Tahran Milat Kulesi Uluslararası Fuar Merkezin de 5-5A.  6. Ve  7. Hall de Gerçekleşecek olan  4.Emlak fuarı  kapılarını açmaya hazırlanıyor.


Geçmiş dönemde  270  firmanın katılım gösterdiği fuarımıza toplamda  40.000 bin üzerinde ziyaretçi gelmiştir.

 

İran'a ambargonun kalkması Türkiye ekonomisini de olumlu etkileyecek. Özellikle gayrimenkul piyasasında İran kaynaklı yatırımların ikiye katlanması bekleniyor. Konut sektörü temsilcileri İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 100 artacağı beklentisinde.

 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, ambargoların kalkmasıyla ekonomik olarak rahatlayacak İranlıların, Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını en az yüzde 50 artıracağını belirtiyor.


İran'la P5 1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşma, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının nihai raporuyla yürürlüğe girdi. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle İran'a nükleer programından dolayı uygulanan ekonomik ve mali yaptırımlar kaldırıldı.


Türkiye'deki gayrimenkul sektörü temsilcileri, ambargonun kalkmasıyla uluslararası para transferi, bankacılık işlemleri ve yatırım konusunda rahatlayacak gayrimenkul yatırımcılarının ilk adresinin Türkiye olacağını kaydediyor.