29 / 03 / 2024

Prens Charles'ın 763 milyon sterlinlik gayrimenkulü var!

Prens Charles'ın 763 milyon sterlinlik gayrimenkulü var!

İngiltere'de veliaht Prens Charles'ın tahta geçmesi halinde geleneklerin aksine 'politikaya karışan bir kral' olacağı endişesi sürerken, Daily Mail gazetesinin bir haberi gündeme bomba gibi düştü... Charles'ın gayrimenkul servetinin 763 milyon sterlin olduğu açıklandı.


Prens Charles'ın sahip olduğu gayrimenkul, 'Emlak Kralı' ABD'li Donald Trump'ı gölgede bıraktı! 763 milyon sterlinlik 10'un üzerinde malikanesi olan Charles, harcamalarında kesinti yapılması üzerine isyan etmişti


İngiltere'de veliaht Prens Charles'ın tahta geçmesi halinde geleneklerin aksine 'politikaya karışan bir kral' olacağı endişesi sürerken, Daily Mail gazetesinin bir haberi gündeme bomba gibi düştü... Charles'ın gayrimenkul servetinin 763 milyon sterlin olduğu açıklandı. İngiltere Kraliyet Ailesi'nin giderlerinin karşılandığı hazinenin birkaç yıl önce kesintiye gitmesi nedeniyle tepki gösteren Prens Charles'ın mal varlığının bu derece çok olması, şaşkınlık yarattı. Özellikle 18. Yüzyıl Dumfries House'u daha güvenli hale getirmek için birkaç milyon sterlinlik harcama yapan Charles'ın, bu malikane için istediği ücretin 40 milyon sterlin olduğu ifade edildi. 


KRALİYET'SE YÜZDE 100 ARTAR 


İngiltere,İskoçya ve Galler'de 15 Malikane, 4 villa ve 60 dönümün üzerinde arsaya sahip olan Prens Charles'ın bazı emlak brokerları tarafından gönderilen teklifleri bile incelemediği ortaya çıktı. Mirasının büyük bölümünü çocukları Prens William ve Prens Harry'ye bırakacağını daha önce açıklayan Charles'ın sadece 1 malikaneyi yardım vakfına bağışlayacağı öğrenildi. Malikanelerinde 120'nin üzerinde banyosu ve 1000'e yakın odanın olduğunu belirten emlakçılar, "Prens Charles'ın yatırımları aslında kendine ait değil. Birçoğu Kraliçe II. Elizabeth tarafından verildi. İngiltere'de bir kural vardır. Eğer bir mülk, Kraliyet ailesinin üyesine aitse değeri o an iki katına çıkar" dedi. 


Takvim