19 / 04 / 2024

Özyer Grup, İkiz Klotild sarayını satın aldı!

Özyer Grup, İkiz Klotild sarayını satın aldı!

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin en ünlü saraylarından birisi Türklerin oldu. Fethiyeli Özyer Grup, Tuna nehri kıyısındaki ikiz Klotild saraylarından birisini yaklaşık 9 milyon dolara satın aldı.


Fethiyeli turizm grubu Özyer, Budapeşte’nin ünlü bir sarayını satın aldı. İkiz Klotild saraylarının teki için 9 milyon dolar verecek olan Özyer, binanın restorasyonu için 8 milyon dolar harcayıp sarayı otel yapacak.


Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin en ünlü saraylarından birisi Türklerin oldu. Fethiyeli Özyer Grup, Tuna nehri kıyısındaki ikiz Klotild saraylarından birisini yaklaşık 9 milyon dolara satın aldı.


Özyer Grup, Buda ve Pest’i birleştiren Erzsebet (Elisabeth) Köprüsü’nün Pest tarafında yer alan Klotild sarayını otele çevirecek. 

 

İkiz Klotild sarayları 1900 yılında Avusturya Macaristan İmparatoru Franz Joseph’in gelini Klothilde Maria Amalie tarafından yaptırıldı. Macaristan’ın ilk asansörü bu binalarda kullanıldı. Saraylardan birisi ise Ürdünlü yatırımcı Mellow Mood Hotels Group tarafından Buddha-Bar Hotel olarak işletiliyor.


4 talip yarıştı

Özyer Grup’un satın aldığı saray ise 2009 yılından beri boş durumdaydı. Bina için yapılan ihaleye katılan 4 talip arasında yer alan Özyer Grup, Macar Belediye Meclisi’ne 5 yıl içinde binada renovasyon çalışmaları da dahil olmak üzere tüm çalışmaların biteceği sözünü verdi. Yenileme çalışmaları için 8 milyon dolara yakın bir harcama yapılması gerekiyor.

İhaleye Özyer’e ait Melis Investment şirketi katıldı.


Turizmin kalbinde

Özyer Grup İnşaat Genel Müdürü Özgür Yazıcı, konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Yazıcı, “Süreç devam ediyor. Belediye Meclisi binayı otel yapma taahhüdüyle satıyor. Dolayısıyla işletme de bu yönde olacaktır” dedi.  

4 katlı neo-barok tarz ikiz saraylar, Budapeşte’nin başlıca turistik mağazalarının bulunduğu caddenin merkezinde yer alıyor. Yeni otel açıldığında turizm potansiyeli giderek yükselen Budapeşte’nin en iddialı yatırımları arasında yer alması bekleniyor.


Kuyumculukla işe başladı

Özyer Grup, 1948 yılında Fethiye’de Ömer Özyer’in açtığı tekstil ve kuyum mağazasıyla yola çıktı. İlerleyen yıllarda, turizm, kuyum, inşaat, medya ve enerji sektöründe yatırımlarını artıran grubun, 3 tanesi Liberty markası ile olmak üzere 8 otel yatırımı var. Aile işletmesi olan ve 1000’e yakın çalışanı bulunan grubun merkezi halen Fethiye’de. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı ise Ömer Özyer’in oğlu Süleyman Özyer. 


Duygu Erdoğan/ Milliyet