18 / 04 / 2024

Öztürkler Holding, Kamerun'da parlamento konutu inşa edecek!

Öztürkler Holding, Kamerun'da parlamento konutu inşa edecek!

Afrika ülkelerinde 9 yıldır faaliyet gösteren Öztürkler Holding, Kamerun’un Başkenti Yaounde’de 10 noktada konut projesi yapacak. Bakan ve milletvekilleri için 660 adet lüks konut yapacak şirket, 10 bin de sosyal konut hayata geçirecek.


Afrika ülkelerinde 9 yıldır faaliyet gösteren Öztürkler Holding, Kamerun’un Başkenti Yaounde’de 10 noktada konut projesi yapacak. Bakan ve milletvekilleri için 660 adet lüks konut yapacak şirket, 10 bin de sosyal konut hayata geçirecek. 1.5 yıldır süren görüşmeler sonrası Kamerun Çevre ve Şehircilik Bakanı Madame Jean Claude Mbwentchou ile imzaları atan şirket ülkede 1 milyar 183 milyon dolar yatırım yapacak.


KONUT AÇIĞI 400 BİN 


Afrika’daki ilk sosyal konut projesini hayata geçireceklerini söyleyen Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Kamerun’da nitelikli konut yok denilecek kadar az. İnsanlar çoğunlukla baraka tipi yapılarda yaşıyor. Ülkede yaklaşık 400 bin konut açığı var. Kamerun diğer Afrika ülkelerinde yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. Projenin hızlı tamamlanması için beton yerine hafif çelik üretimi seçtiklerini söyleyen Öztürk, malzemelerin yüzde 85’ini Türkiye’den götürerek inşaat malzemeleri sektörüne de katkı sağlayacaklarını ifade etti. 


7 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK


2 milyon 400 bin metrekare arsa üzerinde gerçekleşecek ve 10 ayrı arsada yapılacak proje için inşaat çalışmalarına başladıklarını belirten Öztürk, “Arsaları teslim aldık ve şantiyeleri kurduk. Projemiz için Türkiye’den 600 nitelikli personeli Kamerun’a götüreceğiz. İnşaat için de 6 bin 500 kişi çalışacak” dedi. Öztürk, 60 ayda tamamlamayı planladıklarını projede bakanlara yapacakları evleri 1200 metrekare, sosyal konutların da ortalama 115 metrekare olacağını dile getirdi.


Kamerun’da eski yapılarda yaşayan halk yeni konut projelerine ilgi gösteriyor. Ancak mevcut arz, talebi karşılamada yetersiz kalıyor.


Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk Kamerun Çevre ve Şehircilik Bakanı Madame Jean Claude Mbwentchou ile bir araya geldi.




Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri