24 / 04 / 2024

Köln’deki Barbaros Camisi ibadete kapanıyor!

Köln’deki Barbaros Camisi ibadete kapanıyor!

ALMANYA’YA göç eden Avrupalı Türklerin 49 yıl önce kurduğu ilk cami olan Barbaros Camisi ibadete kapanıyor.


Göç tarihine ilklerden biri olarak giren Köln’deki Barbaros Camisi, 49 yıl sonra ibadete kapanıyor. Cami başka bir binaya taşınacak.


ALMANYA’YA göç eden Avrupalı Türklerin 49 yıl önce kurduğu ilk cami kapatılıyor. Köln’deki Kyffhaeuser Caddesi 26 numarada bulunan Barbaros Camisi, binayı satın alamadığı için taşınmak zorunda kalacak. İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) çatısı altında hizmet veren caminin bulunduğu binayı İnnova Casa  Emlak  şirketinin satın aldığını dile getiren cami derneği başkanı Ahmet Şengül, “Bölgede cami için uygun yer arıyoruz” dedi.


“BÜYÜK ANLAM TAŞIYOR”


Türklerin göç tarihinde oldukça büyük öneme sahip olan caminin taşınmak zorunda kalmasının üzücü olduğunu belirten Şengül, “Bu cami sadece Türkler için değil, tüm Müslümanlar için büyük anlam taşıyor” şeklinde konuştu. Edinilen bilgiye göre Barbaros Camisi’nin binası, İGMG’nin Köln-Süd’deki yeni cami projesi nedeniyle satın alınamadı. İGMG Genel Merkezi, bu tür durumlarda bölge birimlerinin bireysel hareket ettiğini açıkladı.


YIL SONUNA KADAR SÜRE TANINDI


Binayı satın alan İnnova Casa şirketinin Genel Müdürü Gianfranco Di Salvo, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) spor kulübünde de görevli olduğunu hatırlatarak, “Binayı satın alırken bize caminin bulunduğu arka kısmın boş olduğu söylendi. Meğer cemaat daha çıkmamış. İGMG’nin kira sözleşmesi 30 Haziran’da sona ermişti. Cami yönetimi ile irtibata geçtik ve yılsonuna kadar taşınmaları yönünde anlaştık” dedi.



Sabah 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri