19 / 04 / 2024

Kıbrıs Karpaz'da kaçak yapılar gündemde!

Kıbrıs Karpaz'da kaçak yapılar gündemde!

Kıbrıs Genç TV'deki Güzel Bir Gün adlı programda, Karpaz'daki kaçak yapılar ele alındı. Pelin Oskay'ın sunduğu programa konuk olarak katılan Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, konuyla ilgili konuştu..


Kıbrıs Genç TV'deki Güzel Bir Gün adlı programda, Karpaz'daki kaçak yapılar ele alındı. Pelin Oskay'ın sunduğu programa konuk olarak katılan Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, Karpaz bölgesindeki sahillerde makinalarla kayaların parçalanmaya çalışıldığı söyleyerek, kaçak yapılaşmanın bölge için oldukça ciddi bir sorun olduğunu söyledi. 


"Kontrolsüzlükten ve denetimsizlikten dolayı, yapıldıktan sonra da müdahale etmeme gibi bir gevşek yapılanma söz konusu. Siyasî kaygılarla, oy kaybetme kaygılarıyla Mehmetçik'ten itibaren koruma alanına doğru gidiyoruz. Mehmetçik'ten buraya kadar bunları hâlâ yapabilirsiniz. Biraz daha ileri, Erenköy'e kadar siz şunları yaparken, bunlara dikkat edin, Erenköy'den Dipkarpaz'a kadar da yapabilirsiniz. Her şeyi yapabilirsiniz ama şu koşulla yapabilirsiniz ve şu şu kıstaslarda, belli kurallar çerçevesinde tedricen gidebilirsiniz fakat belli bir yere geldikten sonra, artık taş taş üstüne koymayın" denmesi gerektiğini çünkü Dünya'da da zaten böyle olduğunu belirten Sahir, bu konuda hükümetlere büyük görevler düştüğünü de vurguladı. 


Kıbrıs Volkan