19 / 04 / 2024

İsveç'te faizlerin düşmesi ev fiyatlarını artıracak!

 İsveç'te faizlerin düşmesi ev fiyatlarını artıracak!

Ekonomi uzmanları faiz kararı karşısında şoka uğradıklarını belirtirken, alınan kararın ev kredisi alanların işini kolaylaştıracağını ve konut fiyatlarının da artmasını öngördüklerini kaydetti.


İsveç'te sıfırın altına inen faizlerle konut fiyatları artacak!

İsveç Merkez Bankası, tarihi bir karar alarak gösterge faiz oranlarını sıfırın altına çekti. 6 ay önce faizleri sıfıra indiren İsveç Merkez Bankası (Sveriges Riksbank) yeni bir tarihi karar alarak faizleri eksi (-) 0,10'a indirdi.


İsveç Merkez Bankası, tarihi bir karar alarak gösterge faiz oranlarını sıfırın altına çekti.


6 ay önce faizleri sıfıra indiren İsveç Merkez Bankası (Sveriges Riksbank) yeni bir tarihi karar alarak faizleri eksi (-) 0,10'a indirdi.


PİYASALAR İÇİN SÜRPRİZ KARAR


İsveç Merkez Bankası Başkanı Stefan Ingves, enflasyon net bir şekilde toparlanma sürecine girene kadar faiz artırımı yapmayı düşünmediklerini söyledi. Merkez Bankası'nın faizleri sıfırın altına indirme kararı piyasalar için sürpriz oldu.


EV KREDİSİ ALANLARIN İŞİ KOLAYLAŞACAK


Ekonomi uzmanları karar karşısında şoka uğradıklarını belirtirken, alınan kararın ev kredisi alanların işini kolaylaştıracağını ve konut fiyatlarının da artmasını öngördüklerini kaydetti.


İSVEÇ KRONU DEĞER KAYBEDECEK


İsveç kronunun uluslararası paralar karşısında değer kaybedeceğini de sözlerine ekleyen uzmanlar, Merkez Bankası'ndan faizsiz kredi alan diğer bankaların kârını artıracağını vurguladı.


Akşam