23 / 04 / 2024

İngiltere'de saman evler inşa ediliyor!

 İngiltere'de saman evler inşa ediliyor!

İngiltere’nin Bristol kentinde inşa edilen evler, için mühendislik şirketi Modcell’le birlikte çalışıyor. Projenin finansmanının bir bölümünü ise Avrupa Birliği üstlenmiş. Tipik bir üç odalı ev için yaklaşık yedi ton saman kullanılmış.



İngiltere’nin Bristol kentinde inşa edilen evler, Bath Üniversitesi’nden uzmanların öncülüğünde yürütülen bir mühendislik projesinin ürünü. Uzmanlar proje için mühendislik şirketi Modcell’le birlikte çalışıyor. Projenin finansmanının bir bölümünü ise Avrupa Birliği üstlenmiş. Tipik bir üç odalı ev için yaklaşık yedi ton saman kullanılmış.


SAĞLAM VE DAYANIKLI


Projenin başındaki isim Bath Üniversitesi’nden Profesör Pete Walker, evlerde saman kullanımı ile ilgili olarak kamuoyunda yanlış bir kanı olduğunu söyledi. Saman evlerin yangına ne kadar dayanıklı olduğu yolunda şüpheler bulunduğunu belirten Walker, “Yıllardır yaptığımız testler ve araştırmamız, saman evlerin sağlam ve dayanıklı olduğunu gösteriyor” dedi.


ENERJİ FATURALARINI YÜZDE 90 ORANINDA AZALTIYOR


Samanın artan karbondioksiti emdiğini vurgulayan Walker, samdan yapılan evlerde karbonun esasında duvara kilitlendiğine dikkat çekti. Profesör Pete Walker’ın vurguladığı bir diğer nokta da, saman evlerin enerji faturalarını yüzde 90′a varan oranda azaltabilmesi. Modcell Genel Müdürü Craig White da BBC’ye yaptığı açıklamada projenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. White, “Saman ve kalas gibi yenilenebilir maddelerden daha fazla ev inşa ettikçe, atmosfere daha az karbon salınacak. Biz de böylece iklim değişiminin etkilerini azaltabileceğiz” diye konuştu.


Sözcü





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri