24 / 04 / 2024

İngiltere'de ev fiyatları rekor kırdı!

İngiltere'de ev fiyatları rekor kırdı!

İngiltere'de konut fiyatları 2007 yılındaki zirve seviyesinin üzerine çıkmış durumda. İngiltere'de 2007 yılından beri ilk kez bu yıl ülkede ortalama bir evin fiyatı 188 bin 903 sterlin...


Konut sektörü İngiliz ekonomisi için en büyük risk olarak gösteriliyor. Uzmanlar uyardı: Fiyatlar 2007'deki zirve seviyesinin de üzerine çıktı.


İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, konut sektörünün İngiliz ekonomisi için en büyük riski oluşturduğunu söyledi. Cunliffe, "Konut fiyatlarının insanların gelir artışından daha hızlı artması belirgin bir tehdit. Bu ekonomide borcun büyük oranda artışına yol açıyor" dedi. Konut sektörü kuruluşu Nationwide'ın yaptığı açıklamaya göre İngiltere'de konut fiyatları 2007 yılındaki zirve seviyesinin üzerine çıkmış durumda. İngiltere'de 2007 yılından beri ilk kez bu yıl ülkede ortalama bir evin fiyatı 188 bin 903 sterlin, Londra'da ise ortalama bir evin fiyatı ise 400 bin sterlin seviyesinin üzerine çıktı.


 

TAHAMMÜL SINIRINI AŞTIK 


Geçen hafta İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, konut fiyatlarındaki yükselişin ekonomik istikrar için risk oluşturduğunu belirterek, "Konut kredisi hacminde tahammül sınırımızın sonuna geldik" demiş ve bunun üzerine konut satın alabilme gücünün daha iyi ölçülmesi için bir takım ek tedbirler getirme kararı almıştı. Geçen ay da Uluslararası Para Fonu (IMF) İngiliz Merkez Bankası'nın özellikle hane halkı borcu ve  Emlak  piyasasını kontrol altına almak için hazır olması gerektiğini belirtmişti. IMF açıklamasında, parasal genişleme azaltılmadan önce faiz oranlarının artırılması gerektiğine de dikkat çekmişti. 


Akşam