28 / 03 / 2024

Hazreti İsa'nın ilk evi bulundu!

 Hazreti İsa'nın ilk evi bulundu!

Hıristiyanlarca Meryem ve kocası Yusuf'un memleketi olarak kabul edilen Nasıra'daki arkeolojik kalıntıların birinci yüzyıla ait olduğu tespit edildi.


İsrail'de Nasıra'da keşfedilen birinci yüzyıla ait manastırın, Hazreti İsa'nın doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği ev olduğu iddia ediliyor..


İsrail'in kuzeyinde yer alan Nasıra şehrinde yürütülen arkeolojik kazılarda keşfedilen bir manastırın, Hazreti İsa'nın çocukluğunun geçtiği yer olduğu iddia edildi. Hıristiyanlarca Meryem ve kocası Yusuf'un memleketi olarak kabul edilen Nasıra'daki arkeolojik kalıntıların birinci yüzyıla ait olduğu tespit edildi. Milattan sonra 670 yılına ait De Locus Sanctis isimli dokümanlarda Hazreti İsa'nın iki türbe ve bir kilisenin altında bulunan Nasıra Rahibeleri'nin kontrol ettiği manastırda büyüdüğü ifadelerinden hareketle başlayan araştırmalar, iddiaları bilimsel bir temele dayandırmayı hedefliyor. İngiltere'deki Reading Üniversitesi'nden arkeologların ve İsrail'deki Nasıra Arkeoloji Projesi uzmanlarının yürüttüğü çalışmalarda, kayalara oyulmuş ve kapı ile pencereleri günümüze kadar korunmuş halde olan manastırın, Hazreti Meryem'in İsa'yı dünyaya getirdiği yer olduğu üzerinde duruluyor. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki arkeolog Ken Dark, Hazreti İsa'nın doğup büyüdüğü evin tasvirleriyle büyük benzerlikler taşıyan manastırın, sözü geçen olduğuna dair büyük deliller bulunduğunu ifade ediyor. 


Sabah