20 / 04 / 2024

Çinliler 19 günde 57 katlı gökdelen inşa etti!

Çinliler 19 günde 57 katlı gökdelen inşa etti!

Teknoloji dünyasının fabrikası niteliğindeki Çin, akıllı telefon, tablet ve akıllı saat alanından sonra inşaat alanına da el attı. Gökdelen üretimini bile fabrikasyon usulü ile gerçekleştiren Çin firmaları 57 kat yüksekliğinde bir gökdeleni 19 günde yaptı.


Akıllı telefon sektörünü ele geçiren Çinliler, 57 kat yüksekliğinde bir gökdeleni 19 günde bitirerek inşaat sektöründe de rakiplerine meydan okudu.


Teknoloji dünyasının fabrikası niteliğindeki Çin, akıllı telefon, tablet ve akıllı saat alanından sonra inşaat alanına da el attı. Gökdelen üretimini bile fabrikasyon usulü ile gerçekleştiren Çin firmaları 57 kat yüksekliğinde bir gökdeleni 19 günde yaptı. Çin’in Hunan eyaletini başkenti Çangşa’da yapılan gökdelenin 800 dairesi bulunuyor. Bina ayrıca 4 bin kişilik ofise ve 220 mağazaya sahip. Çevre dostu bina Çin’de hava kirliliği dikkate alınarak inşa edildi. 


Günlük 2 kattan 3’e geçti

Gökdelenin bu kısa sürede inşa edilmesi şaşkınlığa neden olurken aynı zamanda binanın ne kadar güvenli olduğu tartışmalarını da beraberinde getirdi. Çinli inşaat şirketi daha önce de 30 katlı bir binayı 15 günde inşa etmişti.



Star