28 / 03 / 2024

Cengiz İnşaat'ın Bosna'daki otoyol projesinde çökme yaşandı!

Cengiz İnşaat'ın Bosna'daki otoyol projesinde çökme yaşandı!

Balkanlar'ı Avrupa'ya bağlayan 5C koridoru otoyolu projesinin Vlakovo-Lepenitsa arasında Cengiz İnşaat'ın üslendiği kısmın 120 metre kadar uzunluktaki destek duvarı çöktü.


Cengiz İnşaat'ın Bosna-Hersek'te yapımını üstlendiği otoyol projesinde çökme yaşandı. Balkanlar'ı Avrupa'ya bağlayan 5C koridoru otoyolu projesinin Vlakovo-Lepenitsa arasında Cengiz İnşaat'ın üslendiği kısmın 120 metre kadar uzunluktaki destek duvarı çöktü. Bosna Hersek basınında yer alan haberlerde, kilometresi 11 milyon avroya (22 Milyon Türkiye'de ise iki yıl önce AA'da yer alan bir habere göre, Bosna-Hersek'in bağımsızlığından bu yana tek sözleşmeye bağlı olarak gerçekleşecek en büyük otoyol projesini üstlenen Türk firması Cengiz İnşaat, Bosna'yı Avrupa ülkelerine bağlayacak 5C koridoru otoyolundaki çalışmalarını zamanında bitirebilmek için kış şartlarında bile aralıksız sürdürüyor. 


Haberde, "Eski Yugoslavya döneminden kalma alışkanlıkla çalışma saatlerinin 08.00 ve 16.00 arasında olduğu ülkede, sürekli çalışma temposuna alışkın olmayan Bosna-Hersekliler, Türk şirketinin hiç ara vermeden 24 saat çalışmasını takdirle karşılıyor" ifadeleri yer alıyor. 


Taraf