18 / 04 / 2024

Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli 13 Mayıs'ta atılacak!

Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli 13 Mayıs'ta atılacak!

Türkiye Diyanet Vakfı'nca (TDV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli yarın atılacak.


Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli yarın atılacak. Bilgin, Balkanlar'ın en büyük camisinin inşasıyla Arnavutluk Müslümanlarının yüzyıllık cami hasretinin sona ereceğini ifade etti.


TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA'ya yaptığı açıklamada, yarın düzenlenecek temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin yanı sıra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılacağını söyledi.


Bilgin, nüfusunun yüzde 70'in Müslüman olan Arnavutluk halkının yüzyıllık özlemini gidermek amacıyla Tiran'da olduklarını vurgulayarak, Balkanlar'ın en büyük camisinin inşasıyla Arnavutluk Müslümanlarının yüzyıllık cami hasretinin sona ereceğini ifade etti.


İnşa edilecek camide aynı anda 4 bin 500 kişinin ibadet edebileceğini aktaran Bilgin, caminin inşa edileceği alanda ayrıca 332 kişilik bir konferans salonunun, 10 derslikli bir Kur'an Kursu'nun, sergi salonu, kütüphane, yemekhane, müze ve huzurevi de inşa edeceklerini kaydetti.


 - "Cami, Türk toplumunun Arnavut kardeşlerine armağanı"

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar da Arnavutluk'un her dini inanç mensubunun birlikte, barış içerisinde yaşadığı model bir Avrupa ülkesi olma yönünde emin adımlarla ilerlediğini belirterek, Tiran'da inşa edilecek yeni caminin "Türk toplumunun Arnavut kardeşlerine armağanı" olacağını söyledi.


AA