27 / 04 / 2024

Çengelköy'de Mesa'da yaşam başladı! Metrekaresi 6 bin TL'ye!

Çengelköy'de Mesa'da yaşam başladı! Metrekaresi 6 bin TL'ye!

Çengelköy'de Mesa Konut Projesi kapsamında yer alan daireler sahiplerine teslim edilmeye başladı. Proje kapsamında yer alan konutların metrekare birim fiyatları 6 bin TL'den başlıyor ve 9 bin TL'ye kadar yükseliyor...


Çengelköy'de, yeni ve seçkin bir yaşam alternatifi hayata geçti. Çengelköy'de MESA sakinleri; İstanbul'a yakın değil, tam merkezinde, semtin eşsiz atmosferinde çağdaş ve seçkin yaşamlarına başladılar. Proje kapsamında yer alan konutların metrekare birim fiyatları 6 bin TL'den başlıyor ve 9 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Türkiye konut sektörünün öncüsü MESA'nın, 40'ncı yılında İstanbul'da kalan son İstanbul” sloganıyla başlattığı konsept projesi Çengelköy'de MESA'da, 30 Nisan'dan itibaren konutlar, sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yapımı tamamlanan ve konutların büyük bir bölümünün satıldığı projede dairelerini teslim alan 30'a yakın konut sahibi, Çengelköy'de MESA'ya taşınarak, eşsiz bir atmosferde ve çağdaş, güvenli, huzurlu bir ortamda mutlu yaşamlarına başladılar.

Çengelköy'de MESA'da yaşamın başlaması, 26 Haziran Pazar günü Sosyal Tesiste gerçekleştirilen bir Garden Party ile kutlandı. MESA yetkilileri ve site sakinlerinin katıldığı Garden Party'de, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubu da davetlilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundular.

Okulların kapanmasıyla birlikte yaz boyunca yoğun bir taşınma hareketliliğinin yaşanacağı projede, yılsonuna kadar daire sahiplerinin büyük bir bölümünün, Çengelköy'de MESA'daki seçkin yaşamlarına başlamaları bekleniyor.

MESA'nın 40'ncı yılında gerçekleştirdiği Çengelköy'de MESA, 2008 küresel krizinin en yoğun döneminde başlanmasına karşın, birçok MESA projesi gibi “en çok değer kazanan projeler” arasında yer aldı. İlk başladığında net metrekare birim fiyatı 4.300 TL olan Çengelköy'de MESA'da, şu an satışlar metrekaresi 7.000 TL üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu artışla birlikte; proje sakinlerinin büyük bir bölümünün “oturum” amacıyla tercih ettiği Çengelköy'de MESA, böylece “iyi bir yatırım aracı” olduğunu da ortaya koydu. Küresel krizden etkilenmeyen projede, 298 konutun büyük bölümü de satıldı. Çengelköy'de MESA'da, İstanbul'un tam ortasında olmasına karşın kaliteli ve çağdaş yaşamı doğa ile buluşturan sadece 40 konut, şanslı sahiplerini bekliyor.

Şairlerin ilham aldığı semtte rüya gibi yaşamlar
Çengelköy'de MESA; “İstanbul'a yakın” değil “tam kalbinde” yer alan proje; sahili, tarihi çınarı, iskelesi, börekçisi, TV dizileri, bademi, semt kültürü, tarihi ile, muhteşem doğal güzellikleri ve sımsıcak insanları ile boğazın ünlü “saklı cennet”i Çengelköy'de hayata geçirildi. Şairlere, yazarlara ilham veren Çengelköy'de, Osmanlı Dönemi'nde temiz havası nedeniyle göğüs hastalıklarını tedavi amacıyla kullanılan arazide kurulan proje, bilinen MESA kalite ve güvencesi ile; olabildiğince geniş bir yeşil alana karşın, az katlı binalarda sunduğu, bölge dokusuyla uyumlu ‘yatay yaşam' konsepti ile büyük beğeni topluyor. “Çengelköy'de MESA”nın birçok özelliğiyle birlikte yarattığı bu toplam cazibe, küresel krize rağmen, birçok seçkin ailenin tercihi oldu ve olmaya devam ediyor.

Tüm detaylar düşünüldü
Çengelköy'de MESA; neredeyse tamamı yeşil olan 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde kuruldu. Proje, yüzde 80'i yeşil alana ayrılmış bu arazide, çevre dokusuna uyumlu, bölgenin sıcaklığı ve güzelliğini yansıtan 3'er katlı 46 bloktan oluşuyor. Projede, her ihtiyaca uygun 6 farklı tipteki bloklarda, büyüklükleri 80 metrekare ile 290 metrekare arasında değişen toplam 298 adet konut bulunuyor. Daha önce de ‘Çengelköy Evleri' ile yine Çengelköy'de kaliteli yaşam alanları yaratan MESA; 1+1'den 6+1'e kadar olan büyüklükteki dubleks daireleriyle Çengelköy'de MESA'da; tek başına yaşayanlardan, birkaç nesil bir arada yaşayan en kalabalık ailelere kadar tüm ihtiyaçları karşılayan konut yapısıyla, mutlu, huzurlu ve güvenli bir yuva fırsatı sunuyor. “Mutlu yaşam”a dair tüm detayların, ‘mükemmellik' ile çözüldüğü projenin yapım sürecinde kullanılan tüm malzemeler de, alışılagelmiş MESA kalitesi ve yüksek standartlarında seçildi.

‘Kaliteli yaşam' garantisi
Eşsiz konumu ve yüksek standartlarıyla, adeta mutluluk ve huzurun, kısacası ‘kaliteli yaşam'ın garanti edildiği projede, içerisinde kapalı – açık yüzme havuzları, fitness, sauna, çocuk kulübü, squash, çok amaçlı salonun bulunduğu 1300 metrekare büyüklüğündeki sosyal merkez, tüm ihtiyaçları karşılıyor. Bunların dışında devasa yeşil alanda peyzaj projesine uygun olarak, tenis kortu, basketbol – voleybol sahası, çeşitli çocuk oyun alanları, yürüme yolları gibi dış mekân düzenlemeleri de bulunuyor. Yeraltında bulunan, kapalı otopark alanında tüm bloklar birbirine bağlanarak, dairelere direkt ulaşım imkanı sağlanıyor. Ayrıca blokların bodrum katlarında, her daireye ait birer depo bulunuyor.

Ekolojik sosyal merkez
Yenilenebilir enerjinin konutlarda kullanımı konusuyla yakından ilgilenen ve bu yöndeki araştırmalara destek veren MESA, Çengelköy'de MESA projesinde de bu yönde önemli bir adım attı. Çengelköy'de MESA'da sosyal tesis, yenilenebilir enerji kullanarak, tüketiminin ciddi bir bölümünü karşılıyor. Bunun için toplam binlerce metre derinliğe ulaşan 12 adet ısı pompası yerleştirildi. Tesiste ayrıca güneş ve rüzgar enerjisinden de yararlanılıyor. Bununla birlikte binalarda kullanılan atık su da, filtreleme ve arıtma ile yeşil alanın sulanmasında tekrar kullanılarak, ‘çevre duyarlılığı' ortaya kondu. Tasarımdan, elektriğe, ısıtma/soğutmadan su kullanımına kadar “Daha az kirleten ve daha az tüketen ekolojik bir sosyal merkez”e sahip olan Çengelköy'de MESA, bu konudaki ‘eğitmen' konumuyla da farklı bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atıyor.

Sitede ‘trafik' yasak
Ayrıca trafiğin de tamamen yer altına alındığı projede, bunun için yeryüzündeki 50.000 metre yapıya karşın, yeraltında da 53.000 metrekareye ulaşan bir inşaat gerçekleştirildi. Acil durumlar dışında siteye araç girişi yasaklanan ve 83.000 metrekarelik yeşil alanın tamamının kullanıma ayrıldığı Çengelköy'de MESA'da, hava ve gürültü kirliliğinin de önüne geçildi.

0216 460 29 67 / 68

www.mesacengelkoyde.com

Projeden görüntüler için tıklayınız...


Kübra Genç/Emlakkulisi.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri