29 / 04 / 2024

Burdur'da Pazar Camii'ne yürüyen merdiven yapıldı!

 Burdur'da Pazar Camii'ne yürüyen merdiven yapıldı!

Burdur'da Pazar Camii'ne yapılan yürüyen merdiven cami cemaatini arttırdı. Özellikle yaşlı vatandaşların ikinci kattaki camiye çıkarken zorlanmaları üzerine yürüyen merdiven yapılması kararlaştırıldı


Pazar camisine yapılan yürüyen merpen, namaz saatlerinde çalıştırılıyor. Namaz saatlerinde cemaati yukarı taşıyan merpen, namaz bitince de aşağı indiriyor. 1971 yılında yapılan Pazar Cami, 750 metrekare alana sahip. Caminin alt katında 60 civarında işyeri bulunuyor. Cami yaklaşık bin kişi kapasiteli. Yürüyen merpenle namazlara daha rahat geldiğini belirten Said Yıldız, emeği geçen herkese teşekkür etti. Yaşlı cemaat için çok faydalı olduğunu anlatan Şeref Aksu, "Bir eser bırakan herkesten Allah razı olsun." dedi.


Merpen yapıldıktan sonra bütün vakitlere geldiğini ifade eden Halil Eser, eskiden zorlandığını ve bazı vakitlere gelemediğini aktardı. Merpenin 100 bin liraya mal olduğu bilgisini veren Cami İmam Hatibi Ali Mücahit Yılmaz, yürüyen merpeni cami cemaatinin ve cami derneğinin yaptırdığını söyledi.


Merpen yapıldıktan sonra cemaatin arttığını belirten Yılmaz, "Yaşlı ve özürlü cemaatimizin sayısı arttı. Merpenden herkes çok memnun oldu. Daha önceden cemaatin camiye giriş çıkışında sıkıntı yaşanıyordu." şeklinde konuştu.

Zaman