04 / 05 / 2024

BİGG'in 2012 cirosu 50 milyon dolar olarak planlandı!

BİGG'in 2012 cirosu 50 milyon dolar olarak planlandı!

KG Mimarlık ile pek çok prestij proje içinde yer alan Gürhan Bakırküre, kurduğu BİGG isimli şirketle Mecidiyeköy, Kağıthane ve İstinye'de üç projeyle bu sefer yatırımcı kimliğiyle girdi


KG Mimarlık ile pek çok prestij proje içinde yer alan Gürhan Bakırküre, kurduğu BİGG isimli şirketle Mecidiyeköy, Kağıthane ve İstinye'ye üç projeyle bu sefer yatırımcı kimliğiyle girdi. Yeni bir şirket olmanın verdiği heyecanla bu seneki ciro hedeflerini gelecek yıla taşıdıklarını belirten Bakırküre, “Bu yılı yatırım yılı olarak değerlendirmek istiyoruz. Herhangi bir ciro hedefi belirlemedik ama 2012 yılı için bu rakamı 50 milyon dolar olarak planladık” diye konuştu.

Yeni kurulan bir firma olarak inşaat dünyasına adım atan BİGG, 2011 yılının ikinci yarısında faaliyete geçen bir şirket. BİGG'in yönetimi Kurulu Başkanı Gürhan Bakırküre, her ne kadar şirketin kuruluşu ve projeler için çalışmaların 1.5 sene öncesinden başladığını vurgulasa da, “Şu an ilk 3 projemizi çalışma aşamasındayız. 2011 yılında başlayan projelerimizin bir kısmının 2012'de, bir kısmının 2013 yılının başında bitmesini planlıyoruz” diye konuştu.

Projeleri hakkında detaylı bilgiler Bakırküre, “2011 yılında başladığımız projelerden ilki İstinye'de manzaralı lüks bir konut projesi. 22 konukluk bu butik konut projesinde daireler 110 metrekare ile 400 metrekare arasında değişiyor. Metrekare fiyatları ise ilk aşamada 5 bin 250 dolar ile 11 bin dolar + KDV olarak belirlendi. Ancak bu fiyatlar lansman fiyatları ve projenin yüzde 30'luk ilk bölümü için geçerli olacak. Daire fiyatları ise 850 bin dolar ile 4.5 milyon dolar + KDV arasında değişiyor” dedi.

MECIDIYEKÖY'E DE GELECEK
İkinci projenin Mecidiyeköy'de, yaklaşık 25 bin metrekare inşaat alanına sahip 'mix use' (ofis-konut-ticaret) bir proje olacağını vurgulayan Bakırküre, “80 konut, 10 bin metrekare ofis, 5 bin metrekare çarşı ve 2 bin 500 metrekare toplantı ve seminer merkezi olan bir proje olacak. Dairelerin metrekareleri 70 - 140 arasında değişiyor. Projenin yaklaşık yatırım tutarı arsa bedeli hariç 30 milyon dolar” dedi.

Üçüncü projenin ise İstanbul'un yükselen bölgelerinden Kağıthane'de yer alacağına işaret eden Bakırküre, “Yaklaşık 12 bin metrekare inşaat alanına sahip projede, 120 konut yer alacak. 1+1 ve 2+1 evlerin metrekareleri 75 - 95 arasında değişiyor. Arsa bedeli hariç 15 milyon dolar yatırım tutarına sahip olan projede dairelerin metrekaresi yaklaşık 3 bin liradan satışa sunulacak” diye konuştu.

GÜRHAN BAKIRKÜRE'NİN 2011 GÖRÜŞLERİ
“Orta vadede Türkiye'nin ekonomik durumunu, mevcut dünya konjönktürü de göz önüne alındığında bu olumsuzluklardan en az etkilenecek ülkelerden biri olarak görüyorum. Buna bağlı olarak da, konut sektöründe şu ana kadar olan ivmelenme azalarak stabil bir duruma gelecektir. Ama herhangi bir olumsuz senaryo öngörmüyorum, özellikle şehir merkezleri hiç etkilenmeyecek düşüncesindeyim.”


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com