23 / 04 / 2024

Beyoğlu Asmalımescit'te 3 milyon TL'ye otel! İcradan!

Beyoğlu Asmalımescit'te 3 milyon TL'ye otel! İcradan!

İstanbul 32. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Mevkii, 315 ada, 32 parselde yer alan 154 metrekare dükkan ve otel nitelikli taşınmazı satışa sunuyor


İstanbul 32. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

İSTANBUL 32. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN (ESKİ BEYOĞLU 1. İCRA DAİRESİ) TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/1329 Tal.
Örnek No: 27*

İpoteğin paraya çevrilmesi takibi nedeni ile Satılarak paraya çevrilmesine karar verilen taşınmazın

A-) TAPU KAYDI: İstanbul, Beyoğlu ilçesi, Asmalımescit Mah, Meşrutiyet Mevkii, 315 ada, 32 parsel, 2 cilt, 268 sayfada kayıtlı, 154,00 m2'li dükkan, otel nitelikli taşınmaz.

B-) İMAR DURUMU: Beyoğlu Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğümün 07.09.2010 tarih, M.34.6.BEB.36/2010-9480 sayılı yazısında belirtildiğine göre, satışa konu 315 ada, 32 parsel sayılı yer, 07.07.1993 tarih, 4720 sayılı kurul kararı ile "Kentsel Sit Alanı" ilan edilen bölgede kalmakta olup, parseldeki mevcut yapı 11.01.1975 sayılı kurul kararıyla tescilli II. Grup eski eserdir, imar uygulamasının, Koruma Kurulundan alınacak karar doğrultusunda yapılacağı belirtilmektedir.

C-) HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI: Asmalımescit Mah. Meşrutiyet Cad. No: 17 Beyoğlu / İSTANBUL adresinde bulunan taşın-maz bodrum+zemin+3 normal kat+çekme katlı dubleksten müteşekkildir. Meşrutiyet Caddesine cepheli parselde bulunan taşınmaz bitişik nizam kargir apartman niteliklidir. Eski eserdir. Tapu kaydında ana taşınmaz niteliği dükkn, otel olan binanın zemin katı dükkn, üst katları ofis şeklindedir. Binanın ana giriş kapısı Meşrutiyet Caddesi, üzerindedir. Ön cephede zemin katta bir dükkn bulunmaktadır. Binanın dış cephesinde, zemin kat mermer kaplama ve dükkn vitrini bulunmaktadır. Binanın tamamında pencere doğramaları PVC'dir. Binada asansör bulunmamaktadır. Isıtma merkezi sistem doğalgazdır.

Bodrum Katın girişi dükkndan olup halen depo olarak kullanılmaktadır. Kalorifer tesisatının olduğu ve jeneratör ile su deposunun bulunduğu iki bölüm bulunmaktadır. Yer döşemesi beton, duvarlar plastiktir. Zemin kat, Meşrutiyet Caddesi üzerinde, geniş cam vitrinli dükkndır. Binanın oturum alanına yerleşmiş yaklaşık 100 m2 alanı vardır, içerisi dekorasyon yapılmıştır. Yerler karo seramik, duvarlar plastik boyalıdır. 1. kat, 1 toplantı salonu, 3 oda, 2 WC ve mutfaktan oluşmaktadır, Mutfakta ahşap dolaplar, ocak, eviye vardır. Duvarlar plastik boya, yerler karo seramiktir. Yaklaşık 100 m2dir. 2. ve 3. Katlar açık ofis şeklindedir. Bina bitişik nizam olduğundan dolayı ön ve arka cepheden ışık almaktadır, Katların alanları yaklaşık 100 m2'dir. 4. kat ve çekme kat, makam katı şeklinde dizayn edilmiştir. Giriş kapısı- mobilya, yerler laminant, duvarlar kğıt kaplamadır, içerisinde bir şömine bulunmaktadır. Bu katta banyo ve makam oturma bölümü vardır. Bu kattan ahşap bir kapı ile çelik konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama bir merdivenle çekme kata çıkılmaktadır. Bu kat da makam için yapılmıştır. Açık toplantı salonu şeklindedir. Çekme katın etrafında teras kısmı bulunmaktadır. Parselin alanı 154 m2 dir. Binanın oturum alanı yaklaşık 125 m2 olduğundan, binanın toplam alanı 750 m2'dir.

Taşınmaz Beyoğlu istiklal Caddesine yakın, ingiltere Konsolosluğunun karşısında, özellikle barların restoran ve kafelerin olduğu çok işlek bir yerde, Galatasaray Lisesi ve Taksim Meydanına, turistik kafe ve barların bulunduğu Nevizade Sokağına çok yakın mesafededir, İstanbul'un sanat ve eğlence merkezleri ile iç içedir. Taşınmaz konum itibarıyla bulunduğu sokağın işlek bir yerindedir. On ve arka cepheye bakan odaları olduğu için iki yönlü şehir manzarası ve ön cephede Haliç manzarası mevcuttur. Etrafında birçok otel, motel, restoran, kafe ve antika satan dükknlar bulunmaktadır, İstanbul'un bütün semtlerine ve önemli arterlerine kolayca ulaşılacak İETT; tramvay, metro, minibüs gibi toplu taşım araçlarına yakın mesafededir. Taşınmazın bulunduğu mevkii, hali hazır durumu, mimari yapısal nitelikleri, imar durumu, civar taşınmazların rayiç bedelleri dikkate alındığında taşınmazın değeri: 3.000.000.00 TL'dir. Gayrimenkullerin geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

D-) İİK127 Md. Göre Satış İlanı Tebliği; Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara, gönderilen tebligatların tebliğ imknsızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.

E) SATIŞ ŞARTLARI:

1- Birinci Satış 19/09/2011 Pazartesi günü. 11.00/11.15 Saatler arasında İstanbul 32. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 29/09/2011 Perşembe günü aynı yer ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV ve tapu harcının 1/2'si alıcıya aittir. Birikmiş emlak vergileri ile Tellaliye resmi satış bedelinden ödenir. 

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, iln tarihinden itibaren herkesin qörebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1329 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur.
(İİK m. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dhildir *: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

İlanı görmek için tıklayınız

İlan devamı için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com