28 / 03 / 2024

Primemall SivasPark AVM'nin temelleri atıldı!

Primemall SivasPark AVM'nin temelleri atıldı!

15 ülkede 2,5 milyar dolardan fazla gayrimenkul yatırımı bulunan Prime Development, Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ iş birliğiyle yeni alışveriş merkezi(AVM) projesinin temelini Sivas’ta attı...


2007 yılından bu yana Türkiye’de alışveriş merkezlerine yönetim, kiralama ve danışmanlık hizmeti veren Prime Development, sahip olduğu tecrübe ve birikimini farklı projelerde devam ettiriyor. Prime Development ve Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ, Anadolu’nun en köklü kentlerinden Sivas’ın ilk alışveriş merkezi Primemall SivasPark için düğmeye bastı. Toplam perakende hacmi 711 milyon avro civarında olan Sivas’ta, Primemall SivasPark alışveriş merkezi kapsadığı hizmet alanıyla 650 bin kişiye ulaşacak.


Toplamda 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip proje içerisinde; süpermarket, yerli ve yabancı markaların bulunduğu mağazalar, sinema ve restoranlar, eğlence alanları yer alacak. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 120 mağaza ile hizmet vermeye hazırlanan projenin mimari tasarımı A Tasarım tarafından yapılıyor. Sivas şehrinin simgesi haline gelen Selçuklu mimarisine ait motiflerden esinlenerek tasarlanan projede yerel dokuya ait izleri görmek mümkün. Ortak alanlarda iç bahçeleri, teras alanları, doğal gün ışığı alan koridorları ile ferah ve konforlu bir ortam sunulacak.


İç Anadolu bölgesinin güçlü kentlerinden Sivas’ta, stratejik bir noktada yer alan Primemall SivasPark,  Ankara  – Erzincan Çevreyolu ile Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nın arasında, Farabi Caddesi’nin üzerinde bulunuyor. Sivas’ın ilk alışveriş merkezi olarak şehre değer katacak olan proje, farklı zaman geçirme olanakları ile kentin sosyal hayatına renk getirecek. 


En büyük pay Türkiye’ye

Primemall İskenderun, Primemall Antakya ve Primemall Gaziantep alışveriş merkezi projelerinin ardından Sivas’a gerçekleştirilen yeni yatırım ile ilgili Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin; ‘‘15 ülkede 2,5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımları bulunan Almanya merkezli grubun Türkiye ayağıyız. Grup şirketimiz bugüne kadar yatırımlarının en büyük kısmını Türkiye için kullandı.’’ dedi.  


Çetin; Anadolu’da artan AVM talebine yanıt vermek için yatırımlarına bir yenisini daha eklediklerini söyleyerek “Prime Development olarak dördüncü yatırımımız olacak Primemall SivasPark projesi bizim için farklı bir öneme sahip. Uluslararası bir yatırım grubu olarak ilk kez yerel bir yatırımcı ile ortak bir projeye imza atıyoruz. Türkiye’de buna benzer ortaklık yapılarının gelişebilmesi için bu güç birliğinin örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz. Prime Development’ın bilgi birikimine ve profesyonel bakış açısına güvenen ve yerel gücünü bizimle birleştiren Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ’ye teşekkür etmek istiyorum” dedi. 


Sivas’ın ilk alışveriş merkezi olacak Primemall SivasPark’ın hem Prime Development hem de Sivas için büyük önem taşıdığını ifade eden Çetin “200 milyon TL’lik yatırım bedeli bulunan yeni AVM projemizi hızla tamamlayarak 2016 yılının üçüncü çeyreğinde hizmete açmayı hedefliyoruz. 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak 4 katlı alışveriş merkezimizde yaklaşık 120 mağaza ile hizmet vereceğiz’’ diye konuştu. 


1 milyar dolarlık yatırım hedefi

Primemall SivasPark alışveriş merkeziyle Sivas’ın ekonomisine, sosyal yaşamına ve istihdamına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Çetin;  ‘‘25 milyon ziyaretçi, 500 mağaza ve 5 bin kişilik istihdam rakamları ile kapattığımız 2014 yılının ardından 2015 de yeni yatırımlarımız ile birlikte çok verimli geçiyor.  Prime Development olarak yaptığımız alışveriş merkezi yatırımlarında alanında uzman ekiplerle başarılı ve fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz. Türkiye’de kiralama, merkezi yönetim, mimari projelendirme alanlarında görev almış, perakende sektöründe tecrübeli bir ekiple çalışmak bizim en büyük avantajımız. Bu yatırımlarımızı önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek ve 10 yıllık süreçte Türkiye’de 1 milyar dolarlık AVM yatırımı gerçekleştirmek istiyoruz ’’ dedi.


Çetin, Prime Development olarak şirket politikası gereği yatırım yaptıkları illerde yerel yatırımcıların da mağaza kiralayabilmesi amacıyla  “Franchise Günleri” düzenlediklerini anlatarak bu çalışmaya Sivas’ta da devam edeceklerini kaydetti.  Çetin “Sanayi ve Ticaret Odası’nın da desteği ile mağaza kiralamak isteyen yerel yatırımcılarla ulusal markaları buluşturuyor ve bayilik almak isteyen yatırımcılara imkan yaratıyoruz” ifadelerini kullandı. 


Dr. Artuğ Çetin’in ardından Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ adına konuşan Osman Yıldırım “Sivas için bu proje çok büyük önem taşıyor. Yatırımın şehrimize yapılmış olması hem ekonomik açıdan hem de yaratacağı istihdam olanakları açısından çok kıymetli. Prime Development ile işbirliğimize ileriki dönemde farklı şehirlerde, farklı projelerde devam edebiliriz. Bu proje ile Alman bir yatırımcıyı Türkiye’ye getirdik. Bu girişim Anadolu’daki diğer yatırımcılara örnek teşkil etmeli. Anadolu’nun duygusallığı ile Avrupa’nın profesyonelliğini bir araya getirdik.” dedi. 


Prime Development’tan ödüllü projeler

Prime Development’ın yatırımını ve yönetimini üstlendiği Primemall Antakya 2009 yılında, CNBC International Property Awards tarafından “Best Retail Development of World‶ ödülü aldı.  2013 yılında ‘farklı’ mottosuyla açılan ve farkını ortaya koyan Primemall Gaziantep Avrupa Gayrimenkul Ödülleri tarafından Avrupa’nın ‘En İyi Perakende Geliştirme’ ve ‘En İyi Perakende Mimari’ ödüllerine layık görülmüştü. Türkiye’nin önde gelen firmalarının katıldığı ‘Sign of the City’ ödülü ile 2014 yılında bir kez daha ödüllendirildi. Primemall İskenderun projesi ise PerAModa 2014 Ödülleri’nde “Anadolu'da Yılın En Başarılı AVM Projesi” ödülünü aldı.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler