24 / 04 / 2024

Erzurum MNG Mall Eylül'de kapılarını açıyor!

Erzurum MNG Mall Eylül'de kapılarını açıyor!

Milliyet Atla Gezelim Yayın Yönetmeni Orhan Dörter de Mehmet Nazif Beyle Erzurum'u, yatırımlarını ve yeni alışveriş merkezini konuşmak üzere buluştu.


Mehmet Nazif GÜNAL; mühendisliğe ve MNG'ye gönlünü vermiş Yönetim Kurulu Başkanı. Şimdilerde Erzurum'a yaptığı muhteşem bir alışveriş merkezi ile gündemdeki yerini tazeliyor: Erzurum MNG MALL Milliyet Atla Gezelim Yayın Yönetmeni Orhan Dörter de Mehmet Nazif Beyle Erzurum'u, yatırımlarını ve yeni alışveriş merkezini konuşmak üzere buluştu. 


Mehmet Nazif Günal ve MNG'nin var oluşu nasıl gerçekleşti? 

Ben 14 yaşında eniştemin yanına gittim. Eniştem mühendisti ve çalıştığı inşaatta şantiye şefliği yapıyordu. 1962 yılıydı. Beş altı sene kadar eniştemin ve yüksek mühendis olan ağabeyimin yanında çalıştım. 18'imde taşeronluğa başladım. Çünkü 60lı yıllarda müteahhit yoktu. Yaptığım ilk bina Ankara Hilton'un karşısındaki bina- dır. Beril Apartmanı. 

Üniversitedeyken de böyle 21 tane bina yaptım. O zamanlar sosyal sigortası olanlara ev kredisi verilmeye başlandı. Beş on kişi toplanıp kooperatif kurar« lardı ve toprak alırlardı. Kooperatif üzerinden ev LÛ , kredisi alıp toprağı ev ya da bina yaptırmak üzere istedikleri kişilere verirlerdi. Benim ODTÜ'de okuduğum 65-71 yılları arası durum öyleydi. Belki sonra da devam etmiştir ama ben mezun olduktan sonra hiç apartman yapmadım. 


Erzurum kış turizminin merkezi olma yolunun öyküsünü anlatabilir misiniz? 

Biz Erzurum'u olimpiyatlarla keşfettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da oradaydı. Tabii o zaman başbakandı. Kendisinin de önerileri ve teşvikiyle yatırım planımız şekillendi. Burdaki avmler yeterli değil. Soğukta eğlenmek isteyene kayak pisti yeterince mevcut. Sıcak ortam arayanlar için de alışveriş merkezini geniş tuttuk. Hem çocuklar hem de daha genç kesime hitap etsin istedik. Önemli bir sosyal faaliyet merkezi olacağı kanaatindeyim. 



DUBAİ'DE BİR TÜRK MÜTEAHHİTİN YAPTIĞI EN YÜKSEK BİNA 

Yürürlikte olan başka kiye'de o yükseklikte bir yatırımlarınız var mı? bina yok. 336 metre yükŞimdiye kadar 12 ülke- iliğinde. Saphire 236 de çalıştık. Şu an 6 ülkede metre yapıldığı dönemyatırımlarımız var. 15 ül- avruPanm en yüksek kede de ofislerimiz var. binasıydı. Dubai de 1000 Hep inşaat üzerine tabii. metrelik bina bile var. ama Yaptığımız asıl iş bu zaten, bizim yaptığımız bina bir Şu an Dubai'de güzel bir Türk müteahhitin yaptığı yatırımımız mevcut. Tür- en yüksek bina olacak.



Milliyet Ek