26 / 04 / 2024

AVM'ler kur sabitlendi, kiralar indi!

 AVM'ler kur sabitlendi, kiralar indi!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin (AYD), Geniş Katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda AVM’lerde TL ile kiralama konusu görüşüldü.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Geniş Katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. 300'ü aşkın AVM yatırımcılarını bir araya getiren toplantıda AVM’lerde TL ile kiralama konusu görüşüldü.


Gündem dövizle kiralama

Star'da yer alan habere göre, toplantının ana gündem maddesini hükümetin ekonomi alanında attığı adımlar oluşturdu. AVM yatırımcıları, alışveriş merkezlerini doğrudan ilgilendiren dövizle kiralama konusu toplantıda konuşuldu.


Yatırımcılardan destek

Hükümetin ekonomi alanında alacağı kararları destekleyeceklerini söyleyen sektör temsilcileri, alınacak kararların yatırımcı, perakendeci, banka ve devlet gibi tüm paydaşların faydasını gözetmesi gerektiğini belirtti.


Kur sabitlendi, kiralar indi

AVM'lerde panik havasının olmaması gerektiğini söyleyen temsilciler, halihazırda güncel kur uygulamadıklarını, kurları düşük düzeyde sabitlediklerini veya indirim yaptıklarını açıkladı. Yaratılan panik havasının, uzun vadede organize perakendeye ve Türkiye ekonomisine zarar verebileceğini belirtti.