20 / 04 / 2024

Varto'da arazi toplulaştırma ve geliştirme toplantısı yapıldı!

 Varto'da arazi toplulaştırma ve geliştirme toplantısı yapıldı!

Muş’ un Varto ilçesinde tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla Varto merkez, köy muhtarları ve çiftçilere arazi toplulaştırması ve tarla hizmetleri geliştirme bilgilendirme toplantısı yapıldı...


Muş’un Varto ilçesinde tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla Varto merkez, köy muhtarları ve çiftçilere arazi toplulaştırması ve tarla hizmetleri geliştirme bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Varto Kültür Merkezi Toplantı Salon’unda yapılan bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Tahir Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sadettin Taşkesen, kurum amirleri, köy muhtarları, yüklenici firma yetkilileri ile teknik elemanlar katıldı


Açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Muş ve ilçelerinde tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar hakkında sunum yaptı. Buruda muhtarları bilgilendiren Akar, Muş'ta 819 bin hektar arazi bulunduğunu ve 344 bin hektar arazinin işlenebilir tarım arazisi olduğu belirtildi. Akar, "Bu 344 bin hektar arazinin 159 bin hektarında tahıl üretimi, 62 bin hektarında yem bitkileri ekimi, 17 bin hektarında da endüstri ve yağ bitkileri ekimi yapılmaktadır. Bu işlenebilir arazimizin 64 bin hektarı sulanabilir arazilerimizdir. Hayvancılık alanında yaklaşık 1 milyon 300 bin civarında küçükbaş, 295 bin büyükbaş hayvanımız vardır. Hayvan yetiştiricilerimize ve tarımla uğraşan çiftçilerimize her alanda destek verilmektedir" dedi.


Teknik elemanların yaptığı sunumun ardında konuşan Kaymakam Tahir Şahin, "Tarım arazilerinin çeşitli nedenlerle küçülüp parçalara bölünmesi verimliliği azaltmakta ve ekonomik tarım yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bunu önlemenin yolu ise arazi toplulaştırması yapılmasından geçmektedir. Bu nedenle arazilerimizi gelişi güzel kullanmamız gerekmektedir. Toplulaştırmanın faydası belki sizler tarafından önemsenmese de ilerde faydasını göreceksiniz” dedi.


Yapılan sunum ve konuşmaların ardından katılımcıların soru ve görüşleri alınarak toplulaştırma çalışmalarına destek verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.



Doğu Rehberi