23 / 04 / 2024

Metin Karaduman'dan 2B arazileri açıklaması!

 Metin Karaduman'dan 2B arazileri açıklaması!

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında 2B arazilerinin satışı ile ilgili yeni düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM’ ye geleceğini vurguladı...



AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 2B arazilerinin satışı ile ilgili yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM’ye geleceğini vurguladı.


Parti binasında düzenlediği basın açıklamasında arazi sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için konunun da takipçisi olduklarını ifade eden Karaduman, “Yerel seçimler yaklaştığı için muhalefet partisinin yetkilileri 2B arazileri üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışıyorlar. Yerel yöneticiler eğer bu fahiş fiyatları artırmış olmasaydı Tepebaşı Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız sıkıntı çekmemiş olacaktı” diye konuştu.


Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve bakanlık düzeyinde Zonguldak’taki 2B arazilerinin sorunlarını ilettiklerini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, şöyle dedi:


“Hepimizin bildiği üzere Tepebaşı Mahallesi’nde 2B problemi ile ilgili geçtiğimiz günlerde il başkanımız, milletvekilimiz Özcan Ulupınar ve Zonguldak Belediye Başkan Adayımız Ali Bektaş ile birlikte Milli Emlak Genel Müdürüne gitmiştik. Bununla birlikte Zonguldak’a gelen müfettişlerin şu anda bir rapor hazırladığını öğrendik. Geçmiş zamanda da bununla ilgili bir rapor hazırlanmıştı. 2B ile ilgili. Gelinen son aşamada şu anda Tepebaşı Mahallesi’ndeki fiyatların yüksek olmasından dolayı müfettişin parsel parsel çalışmaları devam ediyor. Bu girişimlerimizin sonucunda şu anda 2B arazileri ile ilgili meclise bir kanun teklifi gelecek. Bu 2B arazilerine ilişkin 6292 sayılı kanunun 8. Maddesi ile ilgili kadastro tutanakları kesinleşecek veya bu güncelleme listeleri tescil edilecek alanlardaki özel proje uygulamasının kapsamı için öngörülen sürenin üç yıla kadar uzatılması kanun teklifinde yer alıyor. Önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelecek. Aynı zamanda 2B arazilerinde hak sahibi olduğu halde süresinde başvuru yapmamış olanlar ile başvuru yaptığı halde ödeme yapmamış olanlar için altışar aylık ek süre öngörülüyor. Bu kanun teklifinden ne anlıyoruz, 2B ile ilgili sıkıntılar bakanlık nezdinde biliniyor. Geçmişte yapılan hatalar vardı. Fahiş fiyat artışları vardı. Biz bunu bakanımıza ilettiğimizde 200 ila 250 TL arasındaki emlak fiyatlarına düştü. İnşallah bu girişimlerimizde bir sonuç alınacak. Yerel seçimler yaklaştığı için muhalefet partisinin yetkilileri 2B arazileri üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışıyorlar. 2B arazileri üzerinden siyaset yapmak istiyorlar. Bu sorunlar şu andaki yerel yönetimin yanlışlarıdır. Yerel yöneticiler eğer bu fahiş fiyatları artırmış olmasaydı Tepebaşı Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız sıkıntı çekmemiş olacaktı. Tepebaşı Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız bu konuyla ilgili bizden söz istediler. Biz bu konunun takipçisiyiz, oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için raporlar yetişirse seçimden önce müjdesini vereceğiz. Seçimden sonraya kalırsa seçimden sonra müjdesini vereceğiz. Mağduriyetin giderilmesi noktasında çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız.”



Pusula Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri