29 / 03 / 2024

BİM Kemalpaşa'da satın aldığı araziyi devretme kararı aldı!

 BİM Kemalpaşa'da satın aldığı araziyi devretme kararı aldı!

Hakkında çıkan iddiaları yanıtlayan iş adamı Topbaş, Başbakan'ın Zeytineli'nde villası olmadığını, BİM AŞ'nin Kemalpaşa'da satın aldığı araziyi maliyet değeriyle Kamu İdaresine devretme kararı aldığını açıkladı...



İş adamı Mustafa Latif Topbaş BİM Birleşik Mağazalar AŞ'nin İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmiş bölgede, lojistik merkez inşası için satın aldığı 40 dönüm arazi hakkında şunları kaydetti: 


"Öncelikle belirtmek isterim ki, organize sanayi bölgeleri, devletin sanayi ve ticari yatırımlar için özel olarak ayırdığı bölgelerdir. Bu arazide inşaat için yasal prosedüründe proje hazırlatarak belediyeye başvurulmuş, hafriyat işini yüklenen firmanın çalışması sırasında tarihi kalıntılara rastlanınca, durum derhal İzmir Müze Müdürlüğü ve ayrıca Jandarma'ya bildirilmiştir. Devamında yetkililerce gerekli tespitler yapılmış, herhalde eserlerin korunması temelinde, taşınabilmeleri imkanı dahil, gerekli yasal müracaatlarda bulunulmuştur. Son durumda arazi 1. ve 3. derece sit alanı ilan edilmiş bulunmaktadır. Gelinen noktada, BİM AŞ, 3 yıl önce satın aldığı araziyi, bu konuda herhangi bir ihtilaf ve kuşkuya bile mahal vermeme adına, maliyet değeriyle Kamu İdaresine devretme kararı almıştır. Bu haberlerle ilgili 'açık gerçek'ler bunlardır" 



AA