29 / 03 / 2024

2 bin 951 hektarlık devlet ormanı yayla ilan edildi!

2 bin 951 hektarlık devlet ormanı yayla ilan edildi!

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Devlet ormanları içerisinde bulunan 2 bin 951 hektarlık alan yayla olarak ilan edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı...


Devlet ormanları içerisinde bulunan 2 bin 951 hektarlık alan yayla olarak ilan edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 


Kararda, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Afyonkarahisar, Giresun, Mersin, Sinop, Antalya ve Kahramanmaraş'taki 119 alanın yer bilgileri, sınır ve koordinatlarını gösteren liste yer aldı.


Karar, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazısı üzerine Orman Kanunu'nun 17. maddesi gereğince alındı. Orman Kanunu'nun 17. maddesi, "Devlet ormanlarında 31/12/2011 tarihinden önce toplu yerleşimin bulunduğu: yaylak ve otlak olarak kullanılan alanlar içindeki yerler ile yılın belirli dönemlerinde geleneksel yaylacılık maksadıyla yerleşim yeri olarak kullanılan alanlar kullanım bütünlüğü de dikkate alınarak Orman Genel Müdürlüğünce tespit edilir. Tespit edilen bu alanlardan uygun görülenler Orman ve Su İşleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile yayla alanı olarak ilan edilir" hükümlerini içeriyor.


AA