28 / 04 / 2024

Ankara Golfkent'te 200 bin TL'ye! Ön talep toplanıyor!

Ankara Golfkent'te 200 bin TL'ye! Ön talep toplanıyor!

Şuan ön talep toplama aşamasında olan Golfkent'te toplam 2 bin 640 adet konut yer alacak. İlerleyen günlerde resmi satışa sunulacak olan projede bulunan konutların fiyatları 200 bin TL'den başlıyor


TurYap, Ankara'nın Ballıkuyumcu bölgesinde yepyeni bir projeye daha imza atıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplu konut projelerini yürütmek üzere kurduğu Portaş'ın arsası üzerinde inşa edilen projenin ismi “Golfkent”…

Şuan ön talep toplama aşamasında olan Golfkent'te toplam 2 bin 640 adet konut yer alacak. İlerleyen günlerde resmi satışa sunulacak olan projede bulunan konutların fiyatları 200 bin TL'den başlıyor.

1 milyon 260 bin metrekare arazi alanı üzerinde hayat bulan Ankara Golfkent'in konut alanı 446 bin metrekare, yeşil alanı 350 bin metrekare, golf alanı 167 bin metrekare, eğitim alanı 45 bin metrekare, kapalı spor alanı 8 bin metrekare ve ticari alanı ise 80 bin metrekare.

Golfkent Ankara, Çankaya Üniversitesi'ne 3 kilometre, köprülü kavşak yoluna 8 kilometre, Başkent Üniversitesi'ne 11 kilometre, Konutkent'e 12 kilometre, Çayyolu'na 14 kilometre, Bilkent'e 16 kilometre ve ODTÜ'ye 20 kilometre mesafede yükseliyor.

Kendi kendine yeten bir şehir

1 milyon 260 bin m2 arazi üzerinde projelendirilen GOLFKENT, golf konseptiyle bütünleşen konut alanlarının yanında dereler, göller, çarşılar, okullar, sosyal ve idari ünitelerle donatılan dev bir kent niteliği taşıyor. TOKİ Turkuaz, Yaşamkent, Konutkent gibi projelerin yanında çeşitli üniversiteler ve alışveriş merkezleriyle çevrelenen GOLFKENT doğal yapıya uygun, yaya ulaşımının ağırlıkta olduğu, sosyal donatı dengesinin sağlandığı kendi kendine yeten bir şehir olarak beliriyor.

Dünyaca ünlü isimlerin imzasını taşıyor

Konsepti, Ağa Han Mimarlık Ödülünü 3 defa kazanmış olan Yüksek Mimar Turgut Cansever tarafından belirlenen projenin kentsel tasarım mimarlığını Ankara Gençlik Parkı'nın mimarı olarak tanınan Öner Tokcan üstleniyor. 2009 yılında vefat eden Turgut Cansever'in, kuruluş etabında tasarlanan ilk 157 villada imzası bulunuyor. Söz konusu villalar, ilk etapta satışa sunulacak olan konutlar arasında yer alıyor. Projenin ikinci etabında apartman şeklindeki konutların yapımına başlanılacak olup, dairelerin ön satışı için rezervasyon talebi toplanıyor.

Uçsuz bucaksız halı gibi çimle kaplı ormanlık alanlarda, son derece dingin bir atmosferde oynanan golf, Golfkent'in 350 bin m2'lik yeşil alanının yarıdan fazlasına yayılarak muhteşem bir pist buluyor. Tam donanımlı kulüp binası inşaatının tamamlanarak Ankara Golfkent Kulübü için tahsis edildiği projede eğitmeni eşliğinde golf dersleri veriliyor. Dünyanın en ünlü golf sahası tasarımcılarından biri olan ve 26 ülkede 160'ın üzerinde golf sahası tasarlayan Kevin Ramsey'in Golfkent'in ilk safhasında danışmanlık yaptığı belirtiliyor.

Dereler, göller, rengarenk bitkiler

30 bin m3 havzalı, doğal taşlarla süslenen göletler, dereler ve havuzların yanında 100 bin ağaç dikilerek çiçeklendirilen yeşil ortam, golf haricindeki sporlar için de her türlü imkanı sunuyor. Basketbol, voleybol, futbol, tenis ve squash sahaları ile Türk hamamı, Fin hamamı, sauna, buhar odası, SPA'nın bulunduğu proje, çarşılar, kafeler, restoranlar, konser salonu, amfitiyatro, yazlık ve kışlık sinema gibi zengin sosyal donatılara sahip.

Anaokulu, ilk ve orta öğretim tesisleri, sağlık ocağı, karakol ve caminin de yer alacağı Golfkent'e, güney, doğu ve batıdan olmak üzere 3 noktadan bağlantı yollarıyla kolay ulaşım imkanı sağlanıyor.

Ortak kullanım alanlarının tümünde engelsiz mimari uygulamalarıyla, yollarda, kaldırımlarda ve talep edilen dairelerde engellilere uygun çözümler mevcut.

6 km uzunluğunda “yaşam yolu” adı verilen yürüyüş parkuruyla, alan bütününde trafik değil yaya ulaşımını öne çıkaran farklı yaklaşım sergileniyor.

ANKARA, yaşam kalitesinde birinci sırada

Türkiye'nin 81 ilinde yapılan bir değerlendirmede, 100 puan üzerinden 67 puan ile Ankara 1'nci (61 puan ile İstanbul 2'nci) sırada yer alıyor.

Ankara'nın yüzde 31'i kiracı

TÜİK'in verilerine göre; Ankara'da bulunan 1 milyon civarındaki konutun yüzde 31'inin kiracı olduğu belirtiliyor.

www.ankaragolfkent.com

0312 299 02 20
0312 299 02 34


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler