29 / 04 / 2024

Andromeda Plus Ağaoğlu projesi nerede

Andromeda Plus Ağaoğlu projesi nerede

Ağaoğlu İnşaat ın yeni satışa sunduğu Andromeda Plus projesi Ataşehir de, Finans Merkezi nin tam ortasında inşa edilecek!


 

Andromeda Plus projesi  İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yer alması planlanan finans merkezi projesinin tam ortasında bulunuyor. İstanbul Finans Merkezi veya İstanbul Uluslararası Finans Merkezi veya Ataşehir Finans Merkezi isimleriyle anılan bölge Anadolu Yakası’nda bulunuyor.  İstanbul Finans Merkezi projesinin bulunduğu konum itibariyle E5 ve TEM karayollarına yakın olacak. Ayrıca finans merkezinin içinden veya yakınının iki ayrı metro hattı geçeceği de Şubat 2012’de kamuoyuna duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre bu projenin hedefi New York, Londra ve Dubai’de yer alan mevcut finans merkezlerinden daha büyük bir finans merkezi inşa etmek ve İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi haline getirmek. Yapılan açıklamalara göre projenin amacı hem finans sektörünün kalbi olacak bir merkez yaratmak hem de günün 24 saati yaşayan bir yer inşa etmek olarak belirtildi. Projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 30 bin kişiye istihdam kaynağı olacağı da eklendi. Yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare inşaat alanının 560 bin metrekaresi ofis, 90 bin meterekaresi alışveriş merkezleri, 70 bin metrekaresi otel, 60 bin metrekaresi rezidans ve 2 bin kişi kapasiteli bir kültür ve kongre merkezi olacak.

 

14 Mart 2009 tarihinde Anadolu Otoyolu’nun kuzeyinde yer alan konut alanının finans merkezi olarak planlanmasına ilişkin karar çıkarıldı. Arkasından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı adı verilen karar 2 Ekim 2009 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ancak Mayıs 2010’da Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, ilgili yürütmeyi durdurma kararını aldırdı. Bu proje sürecinden sorumlu olan TOKİ ise mahkeme kararı ardından yeni bir plan yapma çalışmalarının halen devam ettiğini kamuoyuna duyuruldu. Şubat 2012’de yayınlanan haberlere göre özel bankalar ve finans kuruluşlarından oluşan İstanbul Finans Merkezi’nin genel tasarımını gösteren en güncel sunum yakın zamanda Bakanlar Kurulu ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Ocak 2008’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kabul ettiği plana göre İstanbul’un Ataşehir bölgesinde ve Anadolu Otoyolu’nun kuzeyinde yer alan 2 milyon 766 bin metrekarelik alanın TOKİ’nin yaptığı planlar ile bir finans merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor. Eğer bu planlamalar sonradan değişmezse bu proje arazisinin yaklaşık 92 dönümü kent meydanı ve yeşil alan olarak düzenlenirken; 30 dönümlük bir alanda da bir kültür merkezi inşa edilecek. Yine aynı plana göre ticaret alanı ise 354 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Mayıs 2010’da mahkeme tarafından alınan yürütme kararının bu planlamayı nasıl etkileyeceği henüz net olarak belli değil.Şubat 2012’de yapılan açıklamalara göre finans merkezi dört bölümden oluşacak. Bu bölümler birinci ana bölge, ikinci ana bölge, üçüncü ana bölge ve dördüncü ana bölge olarak isimlendiriliyor.

Lansmanı henüz yapılmayan Andromeda Plus projesinin kaba inşaatı tamamlandı. Daire teslimleri 2013 yılının ilk çeyreğinde yapılacak. 398 konutluk proje Ataşehir’de inşa ediliyor. İki bloktan oluşan Andromeda projesinde 1+1 evlerin alanları 77 metrekare ile 133 metrekare arasında değişiyor. Fiyatları da 367 bin liradan başlıyor. 2+1 evlerin alanları 109 ila 184 metrekare. 2+1’ler 568 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Alanları 177 ile 335 metrekare arasındaki 3+1 evlerin fiyatı 944 bin liradan başlıyor. 216 ila 227 metrekarelik 4+1 evlerin başlangıç fiyatı ise 1 milyon 156 bin TL.

444 6 777

http://www.andromedaplus.com/



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler