28 / 03 / 2024

Abu Dabi Havalimanı'nın yeni terminal binasını TAV yapacak!

 Abu Dabi Havalimanı'nın yeni terminal binasını TAV yapacak!

TAV İnşaat, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) giriş kapısı olan Abu Dabi Havalimanı'nda yapılacak yeni terminal binası ihalesini kazandı



     TAV İnşaat açıklamasında, TAV İnşaat liderliğindeki TAV-CCC-ARABTEC Ortak Girişimi, 3 milyar doların üzerinde kontrat bedeline sahip yeni terminal binası inşaatının 49 ayda tamamlanacağı ve toplam 702 bin metrekare alana sahip olacak yeni terminal binası yılda 27 milyon yolcuya hizmet vereceği bildirildi. 

     TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener konuya ilşikin yaptığı açıklamada, şu anda Katar, Umman ve Tripoli havalimanı inşaatlarını yaptıklarını belirterek, Suudi Arabistan'da Medine ve Cidde'de yeni kazandıkları ihaleler ve bunların ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde de Abu Dabi havalimanı ihalesini kazanmış olmalarının ve bu büyük başarıyı elde etmelerinin ve 3 milyar dolarlık bu mega projeyi portföylerine katmalarının kendilerini ve tüm ekibini çok mutlu ettiğini söyledi. 

     Şener şu değerlendirmede bulundu: 

     ''Dünyada havalimanı sektöründeki markamızı, uyum yeteneğimiz ve esnek yönetimimiz sayesinde tescil ettirdik. İyi bir ülke temsilciliği yaptığımıza inanıyoruz. Yeni dünya ekonomisine uyum sağlamamız aslında hep havalimanı işinde kalarak ölçek ve kapsam ekonomisini çok iyi kullanıyor olmamızın bir sonucudur. TAV İnşaat'ın iş hacmi 10 yıldan kısa bir sürede 11 milyar dolara ulaştı. Bu hızlı ve dengeli büyümenin ardında işçilerimizden mühendislerimize tüm çalışanlarımızın emeği ve her koşulda iş yapma becerisine sahip, ortaklıklarla büyümeyi sağlayabilen yönetim modelimiz yatıyor. Ortaklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz bu mega projeyle dünyanın en etkileyici terminallerinden birisi ortaya çıkacak. 

     AA



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler