19 / 04 / 2024

İstanbul Tower 205 ilk kez Cityscape Global 2016'da görücüye çıkıyor!

İstanbul Tower 205 ilk kez Cityscape Global 2016'da görücüye çıkıyor!

Gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektöründeki 36 yıllık tecrübesiyle, İstanbul’da birçok önemli projeyi hayata geçiren Metal Yapı Konut, iki büyük projesi ‘Blue Lake’ ve ‘İstanbul Tower 205’ ile Cityscape Global 2016’ya katılıyor...


Metal Yapı Konut, ‘Blue Lake’ ve ‘İstanbul Tower 205’ projeleri ile Dubai’de 




İstanbul'un çeşitli lokasyonlarında 1 milyar Dolar’lık yatırım değerine sahip lüks konut, alışveriş merkezi ve ofis projeleri bulunan Metal Yapı Konut,  iki farklı projesi ve dev maketleri ile fuar ziyaretçileriyle buluşuyor. 14.000 aileye kaliteli yaşam sunarak dünya çapında büyümeye devam eden Metal Yapı Konut, “İstanbul Tower 205” projesini, ilk kez Cityscape Global 2016’ Dubai’de tanıtıyor.


İstanbul Tower 205 ilk kez Cityscape Global 2016


İstanbul’un yeni ikonu İstanbul Tower 205

İstanbul’un en seçkin iş ve finans merkezi Levent Büyükdere Caddesi’nde hayata geçecek olan İstanbul Tower 205,  uluslararası teknolojik özelliklere sahip İstanbul’un en yüksek ofis binası olarak öne çıkıyor. İstanbul’un kalbi Levent’teki son proje olan İstanbul Tower 205, lansman öncesi avantajlarıyla yatırımcılar için büyük bir fırsat oluşturuyor.


2 bloktan oluşan projenin 220 m yükseklikteki kule bloğunda 52 ofis katı, 20 m yükseklikteki podyum bloğunda ise teras kullanımlı ofisler ve dükkanlar yer alıyor. A++ ofis özelliklerine sahip İstanbul Tower 205’te bulunan 16 adet asansör,  25 saniyelik bekleme süresi ile Türkiye’nin en hızlı asansörleri olma özelliğini taşıyor.


Proje, işinize ve şartlarınıza göre şekillenen ve birleştirilebilir ofislere de imkan tanıyor.  Panoramik cephe mimarisi ile İstanbul Boğazı ve Haliç’i aynı anda oldukça geniş açıdan gören projenin podyum bloğundaki yatay ofislerde gün ışığı, koridorlardan ofislere kadar ulaşıyor. 


Minimum enerji kullanımı ve maksimum gün ışığı kullanımına olanak sağlayan özgün dış cepheye sahip proje, LEED Gold Sertifikası alacak şekilde projelendirildi. Dünyanın önde gelen mimari firmalarından Amerikan SOM tarafından yapılan ve tasarım yaklaşımında Selçuklu izlerinin görüldüğü proje, çevreci ve tasarruf odaklı özellikleriyle dikkat çekiyor. 


İstanbul Tower 205, toplam 6 bin m2’lik kullanım alanına sahip konferans salonu, 300 kişilik oditoryumu, 105 kişilik 22 adet toplantı odaları ile farklı büyüklüklerdeki toplantı, konferans ve seminer ihtiyaçlarına da cevap veriyor.


İstanbul’un kalbinde göl ve deniz kıyısında yaşam

Küçükçekmece Gölü'nün kıyısında, bir tarafı göl diğer tarafı deniz manzaralı Blue Lake projesi, doğayla bütünleşen, ayrıcalıklı ve seçkin bir yaşam alanı olarak öne çıkıyor.


Blue Lake’de toplam 10 blokta 788 daire, sahil bölümünde ise Metal Yapı Konut’un perakende ve AVM sektöründeki marka gücü ile isimlenen yeme - içme sektörü ile donatılmış 22 ticari ünite yer alıyor. 60 m2 ile 400 m2 arasında 1+0'dan 4+1 dublekse kadar değişen daire alternatifleri; teraslı, balkonlu ve bahçeli konutlar, 10 m2 ile 264 m2 arasında değişen toplamda 19 bin metrekare balkon ve teras alanıyla dikkat çekiyor. 


Metal Yapı Konut’un genel felsefesi çerçevesinde markanın diğer projeleri gibi ‘yaşama en yakın noktada satışa sunulan’ Blue Lake Projesi; Kanal İstanbul projesine, toplu ulaşım araçlarına, okullara, üniversitelere ve AVM’lere oldukça yakın ve merkezi konumuyla ön plana çıkıyor. 


17.500 m2 peyzaj ve sosyal alanı ile dikkat çeken projede 65 metre yüksekte, 15. Katta yer alan Gök Teras’ta, bloklar özel bağlantı yolları ile birleştirilerek panoramik deniz ve göl manzarasına hakim 3 adet infinity havuzu / cafe ve oturma alanları ve 2,6 km yürüme parkuru ile hiçbir projede olmayan bir keyif alanına dönüşüyor. 


Blue Lake Projesi, Küçükcekmece sahilinin yaşam zenginliğine sahip sahilinde bulunan 10 km uzunluğundaki yürüyüş parkuru ile dikkat çekiyor. Peyzaj ve sosyal alanlarda yer alan “Cennet Bahçesi” ve “Aktivite Bahçesi”nde hobi alanları, çok amaçlı spor sahaları, oyun alanları ve dinlenme alanları ile yepyeni bir sosyal yaşam sunuyor.   


Proje; 12.000 m2 alanda perakende markaları ile bu sahili eğlence ve keyif ile zenginleştiriyor. 1.500 m2 kapalı Sosyal kulüp ile tüm projeye hizmet veren spa ve fitness klübü, su sporları kulübü, kültür-sanat merkezleri,  her zevke ve yaşa hitap eden hobi atölyeleri, çocuklar için kids-club gibi birçok sosyal imkanı bünyesinde barındıran proje yeni sahiplerine hareketli ve aktif bir sosyal yaşamın anahtarını sunuyor. 


Web: http://www.metalyapikonut.com/istanbul-tower-205.html



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler