18 / 04 / 2024

Çiçek Kardeşler İnşaat Bornova'ya yeni proje yapacak!

Çiçek Kardeşler İnşaat Bornova'ya yeni proje yapacak!

Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çiçek ve Kazım Çiçek 2016 yılında satın aldıkları ve Güzelbahçe'nin en değerli arazilerinden biri konumundaki araziye 25 milyon dolarlık yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.


İzmir'de ilk ofis projesi olan Çiçek Plaza'yı Bornova'da hizmete sunan Çiçek Kardeşler İnşaat, kentte 25 milyon dolarlık yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çiçek ve Kazım Çiçek, 2016 yılında satın aldıkları ve Güzelbahçe'nin en değerli arazilerinden biri konumundaki Oba Camping'in bulunduğu 21 dönümlük alanda 80 lüks konut yapacaklarını söyledi.


"Ada bazında dönüşüm şart"


Çiçek Plaza'nın iş dünyasının ofis ihtiyacına cevap verdiğini kaydeden Kazım Çiçek, "Güzelbahçe'deki proje, İzmir'e prestij katacak. Denize 75 metre cephesi bulunan projemiz üçer katlı bloklarda tamamı A plus toplam 80 konuttan oluşacak. 3 1 ve 4 1 dairelerden oluşacak projemizde evlerin tümü deniz, havuz ve bahçe manzaralı olacak. Yaklaşık 25 milyon dolarlık bir proje. Yapımına 2017'de başlayıp 20 ay gibi bir sürede teslim etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.


İzmir'de kentsel dönüşümün bir türlü istenen seviyede gerçekleşmediğini kaydeden Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek de, kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Çiçek, "İzmir, gecekondu ve plansızlığın en fazla olduğu kent. İstanbul ve Ankara'da da gecekondular var; ama oralarda yenilemeye çok önce başladılar. Ancak İzmir'de bu yönde bir gayret görmüyoruz. Kentsel dönüşümde ciddi bir atılım olduğu takdirde, şirket olarak biz de müdahil oluruz. Örneğin, Bostanlı ve Üçkuyular arasındaki sahil hattındaki alan 40-50 yıllık binalardan oluşuyor. Bu binaların tümü ciddi risk altında. İzmir'in bir an önce planlamalarını yapıp, ada bazındaki kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi gerekiyor" dedi.



Yeni Asır / Tolga Tekin 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler