19 / 04 / 2024

Üsküdar Metrosu'nun elektromekanik ihalesi bugün yapılıyor!

Üsküdar Metrosu'nun elektromekanik ihalesi bugün yapılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu yakasına ikinci metro inşaatı için ihaleye çıkıyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu inşaatı ve elektromekanik işleri, dünya çapında ihale edilecek


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu yakasına ikinci metro inşaatı için ihaleye çıkıyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metroso inşaatı ve elektromekanik işleri, dünya çapında ihale edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu yakasına ikinci metro inşaatı için ilk adımı atıyor. Firmaların projeleri tamamlanan metro inşaatının yapılması için dünya çapında ihaleye çıkıldı. İhale ilanı Avrupa Birliği resmi sitesinde yayınlandı. İhaleye her ülkeden dalında uzman inşaat firmaları katılabilecek.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattı, yaklaşık  20 km uzunluğunda olacak. Ana hat tünelleri ve üzerinde delme ve aç-kapa tipinde  toplam 16 adet istasyon,  depo sahası ve depoya bağlanan 2.750 m bağlantı tünelleri olacak. 

İhale; bu hattın tüm inşaat ve elektromekanik işleri tek elden ve hızlı bir şekilde yürütülecek. İhaleden kısa bir süre sonra temel atılarak inşaat başlayacak.

Üsküdar-Sancektepe Metrosu, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun rekorunu da elinden alacak. Kadıköy-Kartal Metrosu 45 ay gibi rekor bir sürede tamamlanıyor. Üsküdar Metrosu ise 38 ay da tamamlanarak yeni bir rekora imza atılacak vatandaşların hizmetine sunulacak.  Metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe arasında seyahat 24 dakikaya inecek.

İSTASYONLAR
Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İmkilap mah. Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konut, Çekmeköy-Sancaktepe

ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE'DEN YOLCULUK SÜRELERİ;
Üsküdar:    24 dk.
Kartal:   59 dk.
Yenikapı:   36 dk.
Taksim:   44 dk.
Hacıosman:   68 dk.
Havalimanı:   68 dk.
Olimpiyat Stadı:  78 dk.

İHALE TARİHİ:  15 Eylül 2011 Perşembe
İHALE SAATİ:   11: 00
YER:       İBB Merter Ek Hizmet Binası İhale Salonu

www.ibb.gov.tr

 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler