28 / 03 / 2024

Siteler-Karapürçek teleferik hattına ikinci iptal!

 Siteler-Karapürçek teleferik hattına ikinci iptal!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 09.08.2012 tarih ve 1257 sayılı Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişiklikleri ile ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı davada, Ankara 11. İdare Mahkemesi temmuz ayında iptal kararı vermişti. Aynı mahkeme, teleferik hattı yapım ve montaj ihalesini de iptal etti.


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 09.08.2012 tarih ve 1257 sayılı Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişiklikleri ile ilgili Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi'nin açtığı davada, Ankara 11. İdare Mahkemesi temmuz ayında iptal kararı vermişti. Aynı mahkeme, teleferik hattı yapım ve montaj ihalesini de iptal etti. Mahkemeden kararı ile ilgili olarak “Beklediğimiz bir karardı” ifadesini kullanan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:

"Ankara halkı için sevindirici bir karar; kamu kaynaklarının, akıl dışı projelere harcanmasının önüne geçildi. Yanlış hesap Bağdat'tan döner, Büyükşehir Belediyesi artık üst üste gelen bu iptal kararları ile aklını başına alır.”


SEKİZ AY ÖNCE DURDURULDU

Temmuz ayında Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri arasında yer alan Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin planlarını iptal eden mahkeme, projenin hem Ulaşım Ana Planı'nda, hem de 2023 Başkent Nazım İmar Planı'nda ulaşım sistemi olarak yer almamasını gerekçe göstermişti. Mahkeme kararında, üst ölçekli planlarda teleferik hattının fiziki-şematik olarak gösterilmeyip, bir ulaşım sistemi olarak yer verilmediği belirtilmişti.


İKİNCİ ETAP SONA YAKLAŞTI

Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle metro istasyonu ile Şentepe Mahallesi arasında ulaşım sağlayan teleferiği geçtiğimiz haziran ayında hizmete almıştı. EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, aynı hattın bin 800 metrelik ikinci etabında çalışmaların yüzde 99’a ulaştığını belirterek, test sürüşüne başlayacaklarını duyurmuştu.


Hürriyet