29 / 03 / 2024

Mevlüt Uysal açıkladı: Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi iptal edildi!

 Mevlüt Uysal açıkladı: Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi'nin iptal edildiğini, açıkladı..


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi'nin iptal edildiğini açıkladı. Uysal yerine metro ve hafif raylı sistemin hayata geçirileceğini söyledi. 

 

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, havaray insanlara çok cazip gelse de projelendirip ihalesi yapıldıktan sonra özellikle Sefaköy bölgesindeki esnaf ve vatandaşın çok ciddi rahatsızlığı olduğunu söyledi. Başkan Uysal, "Havaray, dar bir alandan geçmek zorunda kalacağı için kamulaştırma olacağı, binaların önünden geçeceği için görüntü kirliliğine yol açabileceği şeklinde şikayetler aldık. İlçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu rahatsızlıklarını dikkate alarak, her ne kadar maliyet biraz artmış olsa bile artık havarayı iptal ediyoruz. Onun yerine metro ve hafif raylı sistemi hayata geçiriyoruz. O projeyi revize edip kısa zamanda buranın yeniden ihaleye çıkmasını sağlayacağız.

 

Metro ve hafif raylı sistemin özellikle Beşyol bölgesinde metro olarak geçmesi gerekir. Orada hem Büyükşehir adına ciddi bir kamulaştırma yükü hem de vatandaşımız adına onları rahatsız edici bir yapı vardı. Gerekirse daha sonraki yerlerde işi hızlı ve çabuk bitirme adına bazı yerlerde yol üstünde, bazı yerlerde ise yol altında yapılacak. Bunun örnekleri var. Daha önce Aksaray-Esenler ve Vezneciler-Sultançiftliği'nde olduğu gibi. İnşallah yeni bir planlama ile bunu yapacağız." açıklamasında bulundu. 

 

 Alarko Holding 27 Temmuz'da,  Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesinde revizyon ihtiyacı doğması nedeniyle söz konusu ihalenin iptal edildiğini açıklamıştı. 

 

Holding tarafından yapılan açıklama şöyleydi;  Bağlı Ortaklıklarımızdan Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  / Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü'nün açmış olduğu "Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik, İnce İşler ve Araç Alımı" ihalesinde ekonomik açıdan en avantajlı teklif veren şirket olduğu, İhale Komisyon Kararına karşı 10 günlük itiraz süresi verilmiş bulunduğu, itiraz süresini müteakiben Şirketimizin İşveren İdare tarafından sözleşme imzalanmak üzere davet edilmesinin beklendiği, söz konusu işe ilişkin teklif bedelinin (KDV hariç) 1.292.000.000 TL olduğu, daha önce kamuya duyurulmuştu. İşveren İdarenin tarafımıza 26.07.2017 tarihinde tebliğ edilen yazısında, projede revizyon ihtiyacı doğması nedeniyle söz konusu ihalenin iptal edildiği bildirilmiştir.


 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura, Satışa çıkacak projeler