29 / 03 / 2024

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu son durum 2018!

 Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu son durum 2018!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy Metro İstasyonu 5 kat büyütüldü. Metro Hattı'nın 2018 yılının sonunda açılması hedefleniyor..


 


Mecidiyeköy Metro İstasyonu yeni hali ile adeta bir yer altı meydanı haline gelecek.Hemen hemen kentin tüm noktalarına katarma yapılcak metro istasyonu 400 metrekareden 2 bin metrekareye çıkarıldı.


 Vatan Gazetesi'nin haberine göre, istasyonun kaba inşaatı tamamlandı.  Ayrıca M7 olarak kodlanan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının ray imalatı, döşemesi ve sinyalizasyon sistemi çalışmaları da sürüyor.


Mecidiyeköy Metro İstasyonu 5 kat büyütüldü. Eskiden 400 metrekare olan istasyon 2 bin metrekare haline getirildi. İstasyon tasarımda yolcuların konforu da düşünüldü. Eskiden 5 metre genişliğinde dar bir koridordan metrobüsten metroya entegrasyon sağlanırken, şimdi 25 metrelik geniş bir alandan yolcular geçiş sağlayacak.


Yeni inşa edilen bu hatta sürüsüz metro aracı kullanılacak. Sürücüsüz metronun olacağı hatlardaki tüm istasyonlarda peronla treni ayıran ‘otomatik kapı sistemi’ yapılıyor. 



Her yöne gitmek mümkün

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey (M7) hattı tamamlanarak hizmete açıldığında, Mecidiyeköy entegrasyon noktası olacak. Kabataş ve Mahmutbey yönünden gelen yolcular Yenikapı ve Hacıosman yönüne M2 hattı ile geçebilecekler. Yine Kabataş ve Mahmutbey yönünden gelen yolcular Metrobüs ile Söğütlüçeşme ve Beylikdüzü yönlerine seyahat edebilecek. Aynı zamanda Yenikapı ve Hacıosman yönünden gelen yolcular Kabataş ve Mahmutbey yönüne M7 hattı ile gidebilecekler. Yine Yenikapı ve Hacıosman yönünden gelen yolcular Metrobüs ile Söğütlüçeşme ve Beylikdüzü yönlerine seyahat edebilecek.


 Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu son durum 2018!


Günde 300 bin kişi kullanacak 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın 2018 yılının sonunda açılması hedefleniyor. Metroyu günde yaklaşık 300 bin kişinin kullanması planlanıyor. Bu geçişin yüzde 80’i Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey (M7) ile Yenikapı-Hacıosman (M2) arasında olacak. Kalan yüzde 10 metrobüse, diğer yüzde 10’luk yolcununu ise Mecidiyeköy bölgesindeki iş alanlarına dağılacağı tahmin ediliyor.


Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya iniyor 

200 işçinin çalıştığı metro inşaatının ilerlemesiyle bu sayının artması bekleniyor. Metro hattı tamamlandığında Bağcılar-Mecidiyeköy 41, Kağıthane-Mecidiyeköy 4.5, Tekstilkent-Mecidiyeköy 20, Beşiktaş-Mecidiyeköy 5.5, Başakşehir-Mecidiyeköy 35, Sancaktepe-Mecidiyeköy 55, Mecidiyeköy ile Mahmutbey arası ise 26 dakika olacak.