29 / 03 / 2024

İşte Avrasya Tüneli'nin ismi!

 İşte Avrasya Tüneli'nin ismi!

İstanbul'da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta hizmete girecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti, tünelin ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nin ismini açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu.


İstanbul'da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta hizmete girecek.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti, tünelin ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Avrasya projesine isim bulmak için online anket hazırlanmıştı. Bakan Ahmet Arslan, o anketin iptal edildiğini söyledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  Avrasya Tüneli'ne isim bulma süreciyle ilgili son noktayı koydu. Arslan, tünelin adının "Avrasya" olacağını söyledi. 


 İşte Avrasya Tüneli


Anadolu Yakası'nı denizin altından Avrupa Yakası'na bağlayan projenin ismi için, geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmış, Bakanlık öneriler alacağını söylemişti. Bakan Arslan, anketin amacının dışına çıktığını, bir yarış haline geldiğini söyledi.



Öte yandan Bakan Arslan; "21 Aralık'tan geçerli olmak üzere biz resmi ücreti değil, bir ücret belirleyeceğiz. 31 Aralık'a kadar o ücretle geçilecek. 11 günde toplayacağımız parayı da sosyal sorumluluk projesini aktaracağız. Ücretsiz yapmayacağız" ifadesini kullandı.

 



Habertürk