28 / 03 / 2024

İstanbul'a 2 yeni metro yapılacak!

İstanbul'a 2 yeni metro yapılacak!

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü tarafından, Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı için başvuru yapılırken, Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı için harekete geçildi. İşte 2 yapılacak yeni metro hattının detayları..


Sefaköy - Beylikdüzü ve Sultangazi-Arnavutköy metro hattının Çevre Etkisel Değerlendirme (ÇED)raporu açıklandı.


1-)Sultangazi- Arnavutköy metro hattı

Toplam maliyeti 3 milyar 990 milyon 565 bin 500 TL olan iki projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Sultangazi- Arnavutköy metro hattı projesi 15.13 kilometre uzunluğunda olacak. 2 ayrı raylı hatta entegre olacak şekilde planlanan proje, ilk olarak M3-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat metrosuna bağlanacak. Proje konusu hattın diğer entegrasyon noktası da Halkalı- 3.Havalimanı metrosu ile Arnavutköy merkezde yapacağı bağlantı olacak. Vezneciler Veznecilerden başlayan hat buradan Fenertepe ve Arnavutköy istasyonlarında geçerek Taşoluk istasyonunda son bulacak.



2-) Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı

15.13 kilometre uzunluğundaki ikinci proje olan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının maliyeti ise 1 milyar 865 milyon 80 bin lira olarak açıklandı. Metrobüs hattına ve Sefaköy Başakşehir Havaray Hattına entegre olacak şekilde planlanan proje de 10 istasyon olacak. Sefaköy- Beylikdüzü hattı son 30 yılda konutlaşmanın geliştiği alanda yer alacak. Bu hat E-5 Karayoluna paralel olduğundan dolayı Avrupa Yakası ulaşım ağının en önemli metrosu olacak. 




Vatan 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı