28 / 03 / 2024

İstanbul'a 140 kilometrelik yeni alternatif ulaşım güzergahı!

İstanbul'a 140 kilometrelik yeni alternatif ulaşım güzergahı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Tüneller ile yerin altını bir birine bağlayacak adımlar atıyoruz. Büyükçekmece’den Kağıthane’ye oradan da Sarıyer’e kadar tüneller, kavşak ve bağlantı yollan ile birlikte yaklaşık 140 kilometrelik yepyeni bir güzergah açıyoruz.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tünel ulaşım sistemini açıkladı. Topbaş, “Yerin altından yaklaşık 140 kilometrelik yeni alternatif bir ulaşım aksı oluşturacağız” dedi.İstanbul karayolu ulaşımı için devrim sayılacak bir tünel sistemi için çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Topbaş, “İstanbul toplu ulaşımda dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline geliyor. Şimdi karayolu ulaşımında da önemli bir adım atmaya hazırlanıyoruz. İstanbul tünel ulaşım sistemi için artık imalat aşamasına yaklaşıyoruz. Karayolu ulaşımında devrim niteliğinde bir adım atıyoruz” diye konuştu.


140 kilometrelik yeni güzergah

İstanbul’a yeni alternatif bir ulaşım aksı kazandıracaklarını belirten Topbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Tüneller ile yerin altını bir birine bağlayacak adımlar atıyoruz. Büyükçekmece’den Kağıthane’ye oradan da Sarıyer’e kadar tüneller, kavşak ve bağlantı yollan ile birlikte yaklaşık 140 kilometrelik yepyeni bir güzergah açıyoruz. Yeni bir alternatif ulaşım aksı kazanıyoruz. Aynı şekilde Anadolu yakasında da Ha-rem’den Küçüksu’ya Yenisahra’dan Bostancı’ya uzanacak tünellerimizle, İstanbul’un karayolu ulaşımında ezberleri bozmaya hazırlanıyoruz. Bunu yapacak gücümüz, imkanımız, güvenimiz, inancımız var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde böyle büyük adımlar atıyor olmanın gururunu ve heyecanı ile doluyuz.”


İnşaatına başlanacak tüneller

Levazım - Armutlu, Armutlu-Cendere Yolu, Cendere Yolu-Ayazağa, Ayazağa-Çayırbaşı, Sarıyer-Kilyos,Kağıthane-Gaziosmanpaşa-Eyüp-İst. Cd., Gop- Eyüp (İst. Cd.) B.Paşa- Esenler -Hal Kav., Bayrampaşa - Esenler, Gürgören Esenler Cincin, Bağcılar - Olimpiyat yolu K. Çekmece, Bahçelievler (Olimpiyat yolu)K.Çekmece, Küçükçekmece  Göle geçiş Köprüsülar, Avcılar -Esenyurt-  Haramidere, Esenyurt- Tüyap- Büyükçekmece, Silahtarağa Cd.-Gop Cd, Eyüp, Unkapanı Kasımpaşa Sualtı Tüneli, Halkalı-Temapark.


Gazetem İstanbul