18 / 04 / 2024

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ilk etabı iki yılda bitecek!

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ilk etabı iki yılda bitecek!

Ocak ayında başlanacak 25 km'lik ilk etabın inşaatı iki yıl içerisinde tamamlanacak. Toplam uzunluğu 55 km olan projenin 25 km'lik ilk etabı için çalışmalar iki yıl içerisinde tamamlanacak.


Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor. 


Ocak ayında başlanacak 25 km'lik ilk etabın inşaatı iki yıl içerisinde tamamlanacak. 1915 yılında kömür madenlerinden gelen yükün Sadabad üzerinden Haliç'e taşınması amacıyla tek hat üzerinde gidip gelen dekovil hattı olarak inşa edilen tarihi tren yolu yeniden yapılıyor. Uzun yıllardır yapımı gündeme gelen proje için ilk adım ocak ayında atılıyor. Toplam uzunluğu 55 km olan projenin 25 km'lik ilk etabı için çalışmalar iki yıl içerisinde tamamlanacak. 2019 yılında hizmete alınması planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı, Haliç'in bitiminde bulunan Santral İstanbul kampüsünden Karadeniz'e doğru giderek, Sadabad, tarihi Kırkçeşme ve Hamidiye Su yollarının bulunduğu bölgeden Eğri Kemer, Uzunkemer ve Ayvad Kemer'in altından Göktürk'e ulaşacak.


Sabah



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler