25 / 04 / 2024

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi bugün yapılacak!

 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi bugün yapılacak!

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılacak.


Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılacak. Tünel, 9 metro hattıyla TEM, E-5 ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek.


AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan dev projelere ilişkin vaatlerden olan projenin hayata geçirilmesi konusunda bugün ilk somut adım atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için ihale yapılacak. 


Tünel, 9 metro hattıyla TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek.


Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.


AA


Haber Dünya gazetesinde şu şekilde yer aldı;


3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi bugün


Günde 6,5 milyon yolcunun kullanacağı 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılacak. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan dev projelere ilişkin vaatlerden olan projenin hayata geçirilmesi konusunda bugün ilk somut adım atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için ihale yapılacak. 


Dünya


Haber Vahdet gazetesinde şöyle yer aldı;


Büyük ihale bugün 

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılacak. Tünel, 9 metro hattıyla TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek. Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Camlık Kavsağı'na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor. 


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul'un trafiğine nefes aldıracak 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin mühendislik projelerinin hazırlanması için bugün ihale düzenleyecek. Hem karayolu hem de demiryolu sistemini barındıran proje, 1 yılda hazırlanacak. Haliç'ten batırma tüp yöntemiyle metro geçirilmesi öngörülen tünelin ihalesine katılmak için toplam 16 firma şartname satın aldı. 


GÜNDE 6.5 MİLYON YOLCU 

Günde 6.5 milyon yolcunun yararlanacağı tünel, Avrupa Yakası'nda İncirli'den Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye seyahati hızlı metro ile 40 dakikaya, Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na karayolu üzerinden seyahati ise 14 dakikaya indirecek. 


Sabah


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İstanbul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin etüt,


İstanbul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3  Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılıyor. Tünel, 9 metro hattıyla TEM, E-5 ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek. 


Milliyet


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


En geç beş yıl içinde tamamlanması planlanan Üç Katlı İstanbul Tüneli'nde ilk ihale bugün... Tünelden hem otomobil hem de metro geçecek, trafik rahatlayacak.


İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılacak. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan dev projelere ilişkin vaatlerden olan projenin hayata geçirilmesi konusunda ilk somut adım atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için ihale yapılacak. Tünel, 9 metro hattıyla TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek. Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.


Vatan 


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'un trafiğini rahatlatması için hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılacak. Böylece, AK Parti'nin seçim beyannamesindeki dev projelere ilişkin vaatlerden olan projenin, hayata geçirilmesi konusunda bugün ilk somut adım atılmış olacak. Söz konusu tünel sayesinde, 9 metro hattıyla TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu bağlanacak. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması da bekleniyor. 


Yeni Şafak