18 / 04 / 2024

3. Boğaz Köprüsü inşaatından son görüntüler!

3. Boğaz Köprüsü inşaatından son görüntüler!

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda köprü yapım çalışmasında artık eğik askı halatlarının montaj işlemleri yapılıyor.


3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde çelik tabliyelerin konulması işlemiyle birlikte köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri tüm hızıyla devam ediyor.Toplam 60 adet eğik askı halatın montaj işlemleri sona erdi.  

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda köprü yapım çalışmasında artık eğik askı halatlarının montaj işlemleri yapılıyor. Haziran ayında 24 adet eğik askı halatın montaj işlemi tamamlandı, 15. çelik tabliyenin konulmasıyla montajlanan toplam eğik askı halat sayısı 60'a yükselmiş oldu. 

 Eğik askı halatları ana açıklıktaki 44 çelik tabliyenin asılmasında kullanılacak olan bir askı sistemi olduğunu hatırlatan Şantiye saha şefi, "15. çelik tabliyenin konulmasıyla montajlanan eğik askı halatlar, 315 milimetre ile proje dahilindeki çapı en geniş duct'lara sahip olan halatlar. Dolayısıyla içlerindeki büklüm sayılarıda diğer halatlara göre daha fazla...Proje dahilinde bu çapa sahip olan duct'ların büklüm sayısı 151 adet olarak tasarlandı. 8.eğik askıyı bitirdiğimizde 141 adet büklüm sayısı ile projedeki en fazla büklüm sayısını içeren 3.eğik askıyı da tamamlamış olacağız. Ayrıca proje kapsamında uzunlukları en fazla 597 metreye kadar çıkacak olan eğik askı halatlarda, bu aşamada ana açıklık tarafında yaklaşık 280 metre uzunluğa erişmiş olacağız." dedi. 

Proje kapsamındaki 44 çelik tabliyeye bağlanacak 176 adet eğik askı halat, ana halatla birlikte köprüyü taşıyacak. 

Toplam ağırlığı 8787 ton olan, eğik askı halatlarının uzunlukları ise 154 ile 597 metre arasında değişiyor. Çapları 225 ile 315 milimetre olan ductların içinde yer alan halatların toplam büklüm uzunluğu 6500 kilometreye kadar ulaşıyor. Her bir büklüm içinde çapı 5.2 milimetre olan, 7 adet tel bulunuyor.


3. Boğaz Köprüsü inşaat fotoğrafları;


3. Boğaz Köprüsü inşaatından son görüntüler!


3. Boğaz Köprüsü inşaatından son görüntüler!


3. Boğaz Köprüsü inşaatından son görüntüler!


3. Boğaz Köprüsü inşaatından son görüntüler!



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri