19 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün törenle atılacak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün törenle atılacak!

2023 ve devamındaki hedeflerini yerine getirmede mihenk taşı olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için ilk harç bugün törenle atılacak. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak.


Türkiye'nin 2023 ve devamındaki hedeflerini yerine getirmede mihenk taşı olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için ilk harç bugün törenle atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye'nin ekonomisi kötü gidiyor” algısı yaratmaya çalışanlara inat, kamu-özel iş birliğiyle yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün hayata geçirileceğini belirttti. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ortaya koyulan hedefin önemli parçası olduğunu dile getiren Arslan, Avrupa'yı Asya'ya altıncı kere bağlayacak köprü ile Avrupa üzerinden gelen yüklerin, ülkenin batısına yani Ege ve Akdeniz'e hızlı ve kestirme ulaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.Arslan, köprünün bölgedeki yatırımlardan kaynaklı ham madde sevkiyatının hızlandırılması adına da önemli olduğunu vurguladı.



1915 Çanakkale Köprüsü


GÜNEY KORE İLE YENİ İŞBİRLİKLERİ OLACAK

Büyük projelerin hayata geçirilmesiyle hem teknolojinin geliştirildiğini hem teknoloji transfer edildiğini ifade eden Arslan, “Dünyanın en büyük köprüsünü yaparak bu coğrafyada aynı zamanda bu tip büyük projeleri yapabilmenin olmazsa olmazı teknolojiyi geliştirmiş olacağız. Dünyaya da diyeceğiz ki teknolojiyi kullanarak, bu boyuttaki köprüyü yaptıktan sonra dünyanın her yerinde benzer işleri yapabileceğiz” dedi. Güney Kore ile ilişkilerin 60. yıl dönümünün kutlandığını belirten Arslan, 2017'nin Güney Kore yılı ilan edildiğini, bu konuda iki ülkenin birçok çalışma yapacağını kaydetti. Güney Kore'de Türklerin çok sevildiğini gördüklerine işaret eden Arslan, Güney Kore gibi kalkınma hamlesini tamamlayan bir ülke ile iş birliğinin, Türkiye'nin hangi ligde mücadele ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.



Yeni Şafak