29 / 03 / 2024

Vialand 29 Mayıs'ta kapılarını açıyor!

 Vialand 29 Mayıs'ta kapılarını açıyor!

VIALAND, ülkemize ilk kez getirilen Nefeskesen (Roller Coaster), King Kong, Adalet Kulesi, Çılgın Nehir, Viking gibi 50’den fazla eğlence ünitesiyle Türkiye’nin en eğlenceli adresi oluyor...


Türkiye'nin dünya standartlarındaki ilk temalı parkını, alışveriş caddeleri ve gösteri merkeziyle bir araya getiren VIALAND, 29 Mayıs 2013, Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. İstanbul’da en eğlenceli adres olma iddiasıyla yola çıkan VIALAND, eğlence, macera, heyecan, alışveriş, konser, gösteri ve çocuk etkinlikleri gibi birçok olanağı aynı anda sunuyor. 


İstanbul’un kalbi Eyüp’te yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönümlük arazide inşa edilen VIALAND, ülkemize ilk kez getirilen King Kong, Adalet Kulesi, Çılgın Nehir, Viking gibi 50’den fazla eğlence ünitesiyle dünyadaki birçok popüler temalı parkı geride bırakıyor. 


İstanbul’da başka bir dünya sunan VIALAND’de ziyaretçileri 2000 m²’lik alanda tüm görkemiyle yükselen Şato karşılıyor. Macera Dünyası, Oyun Dünyası ve Efsaneler Dünyası bölümlerinden oluşan temalı parkta 7’den 70’e herkes için birbirinden eğlenceli ve heyecan verici üniteler bulunuyor. VIALAND’e gelen ziyaretçiler temalı parkta sınırsız eğlenceyi yaşarken, alışveriş caddelerinde gezinip, biyolojik gölet ve yürüyüş yollarını da içeren dev yeşil alanda doğayla iç içe vakit geçirebilecekler. Ziyaretçiler, aynı zamanda gösteri merkezinde düzenlenen özel eğlence, konser ve gösterilere de katılabilecek.


Adrenalin ve heyecan “Macera Dünyası”nda 

Gençlere ve kendini genç hissedenlere özel kurgulanan Macera Dünyasında ziyaretçiler Türkiye’ye ilk kez gelen dev ünitelerde adrenalin, heyecan ve macerayı bir arada yaşayacak. VIALAND için özel olarak üretilen ve 3 saniyede 110 km hıza ulaşan Nefeskesen (Roller Coaster), macera severleri adrenalin ve heyecan dolu bir yolculuğa çıkaracak. Ziyaretçiler, güvenli ortamda rafting deneyimi sunan Çılgın Nehir ünitesinden de faydalanabilecek. Sadece sürüş zevkini yaşayan maceraperestler açısından değil, aynı zamanda bu kişileri izlemekten keyif alanlar için de popüler bir ünite olma özelliği taşıyan Viking (Splash Coaster) ise 45 derecelik kızaktan hızlanarak inişe geçiyor ve inanılmaz bir deneyim sunuyor. VIALAND’in Adalet Kulesi ise dünyada alanında en popüler ünite olma özelliğini taşıyor. Ziyaretçiler Adalet Kulesi’nde, 50 metreden düşerken 5G kuvvetini deneyimleyecek.


VIALAND’in simge ünitelerinden biri olan 12,7 metre yüksekliğindeki King Kong, otobüsün içinde oturan yolcuları otobüsle birlikte havada sallayarak King Kong filmlerindeki sahneleri gerçek hayatta bizzat yaşama olanağı veriyor. Bu ünitelerin yanı sıra Maceraperest (Family Coaster), Jetski, Kuyruklu Yıldız, Hayal Perdesi üniteleri heyecanın doruklarına çıkmak isteyenleri bir an önce VIALAND’e bekliyor. Yine park içinde bulunan Korku Tüneli ve Safari Tüneli ünitelerinde ziyaretçiler korku ve heyecan dolu bir gezintiye çıkacak. 



Eski İstanbul mahalle yaşamı ve Fatih’in İstanbul’u fethi VIALAND’de 

Muhabbeti dışarı sızdıran ahşap evleri, el sallanan neşeli cumbaları, anahtar delikleri paslanmış ahşap kapılarıyla “Bir Zamanlar İstanbul Sokağı”nda ziyaretçiler eski İstanbul mahalle hayatını ve kültürünü deneyimlerken, Fatih’in Rüyası ünitesinde Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethine tanıklık edebilecek. Bu bölümde İstanbul’un fethedilişi tarihi karakterlere bürünmüş robot-heykellerle birlikte gerçekçi bir ortamda canlandırılıyor.

Çocuklar VIALAND rüyasını “Oyun Dünyası”nda yaşayacak

Çocuklarıyla unutulmaz bir gün geçirmek isteyenler artık VIALAND’de buluşacaklar. 10 farklı ünitenin ve “Gelin Oynayalım” isimli açık hava oyun alanının bulunduğu “Oyun Dünyası”  çocukların renkli bir ortamda gönüllerince vakit geçirebileceği şekilde tasarlandı. VIALAND, engellileri de unutmadı. Açık hava oyun parkındaki salıncakların bir kısmı engelli çocuklar için özel olarak ayrıldı. Minik Kaşifler, Atlıkarınca, Hayal Makinası, Küçük Madenciler, Neşeli Çiftlik, Uçan Çocuklar, Mini Kule, Çarpışan Arabalar, Kahraman İtfaiyeciler, Minik Yarışçılar… Ve daha birçok ünite minik ziyaretçilere VIALAND’de keyifli anlar yaşatacak. Dev parkın içinde bir noktadan diğer bir noktaya erişmek için tasarlanan ve doğa dostu raylı bir sistem olan VIALAND Ekspres ise ziyaretçilere kolay ulaşım olanağı sağlıyor. 


Alışverişin en eğlenceli hali VIALAND’de

Alışveriş yapmak isteyenler ise alışverişe farklı bir boyut kazandıran VIALAND’in Avrupa sokakları konseptiyle tasarlanmış alışveriş caddelerinde gezinme fırsatı yakalayacaklar. Ziyaretçiler, 250 farklı mağazadan oluşan bu alanda temalı parkın görkemli şatosunun büyüleyici manzarası eşliğinde açık havada alışveriş yaparken aynı zamanda eğlenebilecek, yemek yiyebilecek ve tüm ailesiyle birlikte keyifli vakit geçirebilecekler. Ulusal ve uluslararası seçkin markaların bulunacağı VIALAND AVC alanında Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmak da mümkün olacak.


Türkiye’nin kültürel renkleri VIALAND gösteri merkezinde 

VIALAND’in bir diğer bölgesi olan gösteri merkezi ise açık hava konserlerinde, Ramazan eğlencelerinde ve özel etkinliklerde 10 binden fazla misafiri aynı anda ağırlayabilecek dev bir alan sunuyor. 


VIALAND şehir parkıyla herkes yeşile doyacak 

Ziyaretçiler, biyolojik gölet ve yürüyüş yollarını da içeren 100 dönümlük şehir parkında özgürce gezebilecek, bütün gün temiz havanın keyfini çıkarabilecekler.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Gürsoy Grup & Via Properties ortak girişimiyle hayat bulan VIALAND’in yapımına 2011 Eylül ayında başlandı. Eyüp Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 600.000 m²’lik arazisinin, kuzeyinde TEM Otoyolu, güneyinde ise E5 Karayolu yer alıyor. 



Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome